Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:133141
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Bezcerīgie projekti    4
2.  Kadru jautājumi    5
3.  Lojalitāte, attieksme, motivācija un atalgojums    8
3.1  Projekta dalībnieku stimulēšana    9
3.2  Virsstundas    13
4.  Komunikācijas nozīme    16
5.  Projekta komandas formēšanas problēmas    17
6.  Darba apstākļi    22
7.  Nobeigums    25
  Literatūras saraksts    26
Extract

Esiet uzstājīgi aizstāvot tiesības izveidot savu komandu. Var gaidīt, ka komanda strādās virsstundas. Tai pat laikā ir jāatceras, ka viņi piedalās maratonā un sprinta tempā spēj veikt tikai pēdējos 100 metrus. Ja darbs pie projekta beigsies veiksmīgi, panāciet viņiem dāsnu atalgojumu, bet nekaitiniet tos ar nākotnē iespējamiem, ekstraordināriem atalgojumiem, tādēļ, ka tas tos tikai apmulsinās.
Pielieciet maksimumu pūļu, lai izveidotu saliedētu un draudzīgu komandu, gatavu sadarbībai. Svarīgi, lai visi komandas locekļi būtu pietiekoši kvalificēti, kā arī prastu sazināties viens ar otru. Viss teiktais, palīdzēs maksimāli apvienot projekta dalībniekus. Diemžēl, tas ir vairāk kā nepietiekoši vairākumam bezcerīgo projektu menedžeru, tā kā tie strādā organizācijās, kuras neņem vērā cilvēcisko faktoru, pat normālos projektos. Var likties, ka tādos apstākļos bezcerīgie projekti ir nolemti kraham, bet dažkārt sanāk pilnīgi pretēji.
Menedžeris var būt spiests piekrist nereāliem termiņiem, vai budžetam, bet kompensācijas vietā – uzstāt uz viņa risinājumu un priekšlikumu pieņemšanu, personāla jautājumos (tiesības nolīgt nepieciešamos izpildītājus, attiecīgā veidā atalgot tos un nodrošināt normālus darba apstākļus).
Bezcerīgais projekts var tikt uztverts kā drauds tiem, kas vēlas saglabāt birokrātisko „status-quo”. Projekta menedžeris, apejot birokrātiskos ierobežojumus ar nepastarpinātiem augstākās priekšniecības rīkojumiem, ir gatavs tam, ka iegūs sev mūžīgus ienaidniekus, kadru daļas darbinieku un citu administratoru personās. Tik un tā, ja bezcerīgajam projektam būs milzīgi panākumi, tad tas var kalpot kā katalizators kadru politikas izmaiņām turpmākajos “normālajos” projektos.
Jebkurā gadījumā, netiek nostādīts mērķis, mainīt organizācijās pieņemto cilvēku resursu vadības kultūru. Par šo tēmu jau ir rakstīts pietiekoši daudz. Galvenais šī referāta jautājums ir – ja jūs jau esat pazīstami ar personāla vadības “pamatiem”, ko jaunu spēs sniegt bezcerīgie projekti?…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register