Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:783778
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.02.2007.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Mūsdienu filozofisko un zinātnisko pētījumu centrā ir izvirzīts reālais, ķermeniskais cilvēks, kurš ietver sevī un izstaro no sevis visus dabas spēkus. Padziļināt un konkretizēt cilvēka un viņa ķermeņa izpratni var, pirmkārt, balstoties uz atziņām, kuras sniedz mūsdienu dabaszinātnes ( antropoloģija, fizioloģija u.c. ), psiholoģija, socioloģija, un citas zinātnes, un, otrkārt, apgūstot to bagātīgo materiālu, kuru uzkrājusi kultūras vēsture.
Jo universālāks kļūst cilvēks, jo dziļāk viņš cenšas izprast sevi un jo daudzveidīgāk, daudzpusīgāk viņš izpauž un apgūst arī savu ķermeni. Jebkurš nopietns, radikāls solis uz priekšu cilvēkam saistīts ar nepieciešamību atgriezties pie saviem pirmsākumiem.
Lai cik dažādi mēs skaidrotu cilvēka un pasaules attiecības, ir jānorāda, ka indivīds un daba ir savstarpēji līdzīgi un iekšēji vienoti, ko nodrošina ne tikai objektīvais izziņas raksturs, bet arī cilvēka ķermenis. Cilvēks, kā uzskatīja jau senatnē, ir mikrokosms ( mazā pasaule ) un vide – makrokosms ( lielā pasaule ). Cilvēks atrodas pasaulē, un viņš ir tikpat sarežģīts kā pasaule.
Cilvēks ar savu ķermeni ir norobežots no pasaules un iekļauts tajā. Tieši ar ķermeni viņš izjūt un pārvar pasaules pretošanos. Taču cilvēks, ja mēs viņu gribam izprast adekvāti, ir jāaplūko veselumā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register