Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:543850
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.04.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Cilvēka vērtības izpratne sabiedrībā un nākotnes vīzijā
Attieksme pret cilvēku — katru, vienu, atsevišķu būtni — ir kā lakmusa papīrs, kas parāda kultūras ievirzi un valsts ideoloģijas noskaņas. Konservatīvisma teorētiķis Bērks kādreiz teicis, ka, viņaprāt, visa cilvēces attīstība ir virzījusies vienā pamatvirzienā: cilvēka kā atsevišķas individuālas būtnes izdalīšanās ārā no sugas kopības. Tā ir tendence, kas sev līdzi nes tādas vērtības kā brīvība, patstāvība, atbildība, individuālā pašpietiekamība . Cilvēks sevi apzinās kā darbīgu, morālu, ar pašapziņu apveltītu būtni. Cilvēks ir vērtība. Šī nostādne sekmēja zinātņu attīstību, jo izzinošais cilvēks kļuva par nozīmīgu būtni, kas pārvalda pasaules norises. Kopš šī laika filosofiskajām nostādnēm Eiropā radās mācība par cilvēktiesībām, kas patlaban pasaulē iegūst politisku aktualitāti.- Referāts Latvijas ZA sēdē Rīgā 2000. gada 15. decembrī
Informācijas sabiedrības politikas mērķis ir veidot uz zināšanām balstītu ekonomiku un uzlabot dzīves kvalitāti, ikvienam spējot izmantot un izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un satura sniegtās iespējas šī mērķa sasniegšanai.
Informācijas sabiedrība ir:
• Izglītots un radošs cilvēks- lai izmantot informācijas sabiedrības sniegtas iespējas un veicinātu uz zināšanām balstītas ekonomikas attīstību, būtiska ir iedzīvotāju prasme lietot jaunās tehnoloģijas. Informācijas sabiedrības attīstībai vajadzīgas ne tikai iedzīvotāju tehnoloģiskās prasmes, bet arī informācijas pratība- prasme meklēt un atrast informāciju, kā arī pārvērst to zināšanās- spēj pārvērst zināšanas jaunradītā vērtībā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register