Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:388558
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.04.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Sākums    3
  Darvina teorija    4
  Bībeles teorija    6
  Kosmiskā teorija    7
  Mans viedoklis    8
  Izmantotā literatūra    9
Extract

Viens no vissarežģītākajiem un šobrīd visvairāk diskutētajiem jautājumiem cilvēces senākajā vēsturē ir antropoģenēze - cilvēka rašanās jeb mūsdienu cilvēka fiziskā tipa un sabiedrības sākotnējais veidošanās process.

Lai gan valdošais priekšstats par cilvēka izcelšanos un attīstību saistīts ar mūsdienu zinātnes sasniegumiem evolūcijas teorijā, šie visai cilvēcei tik ļoti būtiskie jautājumi tiek skaidroti dažādi. Mūsdienu zinātnē dominējošā un ar faktiem vispilnīgāk pamatotā ir teorija, kas pierāda cilvēka izveidošanos no dzīvnieku pasaules ilgstošas evolūcijas gaitā. To pieņemts saukt par antropoģenēzes evolūcijas teoriju. Saskaņā ar bioloģisko klasifikāciju mūsdienu cilvēks ietilpst pērtiķu jeb primātu (Primates) kārtas hominīdu dzimtas (Hominidae) cilvēku (Homo) ģintī.
Zinātniska interese par antropoģenēzi radās jau 19. gs. vidū, kad Čārlzs Darvins izveidoja teoriju par cilvēka izcelšanos no cilvēkpērtiķa evolūcijas ceļā. Evolūcijas teorija mūsdienu cilvēka - Homo sapiens - attīstību skaidro ar dabiskās izlases sarežģītajiem procesiem. To rezultātā cilvēks atdalās no dabas pasaules kā īpaša būtne.

Ziņas par cilvēka attīstības vēsturi ir nepilnīgas, jo atrasts maz liecību par to. Pirmie cilvēkveidīgie zīdītāji attīstījās no pērtiķu dzimtas apmēram pieciem miljoniem gadu Centrālajā Āfrikā. Viņi nokāpa no kokiem un sāka pārvietoties uz divām kājām. Hominīdi jeb pirmcilvēki vairāk līdzinājās pērtiķiem nekā cilvēkam. Viņi dzīvoja brīvā dabā. Pagāja miljoniem gadu, pirms viņi iemācījās staigāt taisni un viņiem attīstījās smadzenes. Attīstītākās smadzenes veicināja valodas izveidošanos un spēju strādāt kopā. Hominīdi dzīvoja grupās, kopīgi strādāja. Viņi dalījās ar pārtiku, ko ieguva, vācot augļus, saknes, ogas, sēklas un medījot dzīvniekus. Vertikālais stāvoklis atstāja brīvas rokas, ar ko izgatavot darbarīkus un ieročus, iekurt uguni. Viņi dzīvoja alās un nojumēs, ko cēla no zariem un akmeņiem. Pirmie cilvēki lēnām izplatījās pa visu pasauli un drīz noteica dzīvi uz Zemes.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1196653
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register