Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:551360
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.04.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Cukurs    2
  Sastāvs    2
  Smalkais cukurs    2
  Rafinētais cukurs    3
  Pūdercukurs    3
  Defekti    3
  Saiņošana    3
  Uzglabāšana    3
  Cukurs – pārtikas produkts    4
  Ieteikumi    4
  Medus    5
  Īpašības    5
  Sastāvs    6
  Pielietojums    6
  Medus kvalitāte    7
  Kādu medu izvēlēties?    7
  Izmantotie avoti    8
  Medus iedalījums pēc augu veida    9
  Medus sastāvs    10
Extract

Vienā mēnesī viens cilvēks patērē vidēji 2,5 kg cukura. Cukuru iegūst no cukurbietēm un cukurniedrēm. Kaut gan cukurs ir visos, dabā, sastopamajos augos. No cukurbietēm un no cukurniedrēm cukuru iegūst, jo šie abi augi visvairāk satur, 16 % - 18 %, sevī cukuru. Latvijā cukuru ražo jau kopš 1926. gada. Šobrīd Latvijā cukura ražošana ir uz bankrota robežas. Mūsu veikalos cukuru, pārsvarā, ieved no Lietuvas, jo tas ir lētāks nekā Latvijā ražotais cukurs.
Sastāvs
Cukurs sastāv no 99,8 % saharozes un atlikusī daļa 0,2 % ir minerālvielas un organiskās vielas, līdz ar to cukurs tiek uzskatīts par tīru ogļhidrāta produktu.
Cukurs ir bagāts uztura un enerģijas produkts, kas cilvēka organismam ir ļoti nepieciešams. Cilvēka organismā cukurs regulē nervu darbību un ir nozīmīgs enerģijas avots. Asinīs cukurs nonāk caur zarnu sieniņā, bet līdz tam, kamēr tas ir nonācis asinīs, cukurs ir sadalījies fruktozē, augļu cukurā un glikozē, vīnogu cukurā. Lielākā daļa no cukura ogļhidrātiem, kas ir paredzēti kā enerģijas avots, organismā tiek pārveidoti taukaudos, kur tie uzkrājas, veidojot tauku rezerves organismā.
Cukuru iedala pēc to ražošanas tehnoloģijas un to iedalījums ir:
smalkais cukurs
rafinēti
smalkais un
graudu, kā arī
pūdercukurs
Ir vēl arī krāsainais cukurs – brūnais cukurs.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1176754
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register