Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:428812
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Dānijas Vides un enerģētikas ministrija, pārstāvot vides aizsardzību valsts līmenī, atbild par vides aizsardzības pārvaldību un pētniecības programmām (arī Zemkopības un Satiksmes ministrijas kompetencē ir vides jautājumi). Daļa Vides un enerģētikas ministrijas funkciju ir deleģēta tās pakļautībā esošajām institūcijām ministrijai ir četras aģentūras un trīs neatkarīgi izpētes institūti.
Viena no četrām ministrijas aģentūrām ir Dānijas Vides aizsardzības aģentūra (DVAA), kuras pārziņā ir vides aizsardzības (arī atkritumu apsaimniekošanas) likumdošana un ūdens, augsnes un gaisa piesārņojuma novēršana. DVVA veic vides stāvokļa monitoringu un izplata informāciju. Atkritumu apsaimniekošanas jomā aģentūra sadarbojas ar rūpniecības asociācijām par atkritumu atpakaļ pieņemšanas iespējām.
Viens no ministrijas trīs neatkarīgajiem institūtiem ir Nacionālais Vides izpētes institūts, kas veic arī monitoringu un konsultē vides jautājumos Dānijā un Grenlandē.
Valsts līmenī darbojas trīs neatkarīgas pārsūdzēšanas padomes, kas saistītas ar Vides un enerģētikas ministriju, piemēram, Vides pārraudzības padome. Padomes ir neatkarīgas no parastās administratīvās hierarhijas, tām nav konstitucionāla pamata, bet to darbību nosaka īpaši likumi.
Reģionālā un vietējā līmenī administratīvo pienākumu lielākā daļa ir pašvaldību 14 grāfistu un 275 vietējo pašvaldību pārziņā. Lai gan sabiedriskais sektors Dānijā ir decentralizēts, vietējo pašvaldību pilnvaras ir ierobežotas, jo to darbību regulē ministrijas, izdodot vispārējus noteikumus un izvērtējot atsevišķus gadījumus. Attiecībā uz vides piesārņojumu vietējās pašvaldības, piemēram, novērtē potenciālo piesārņojumu, izdod atļaujas atsevišķu mazu iekārtu darbībai, t.i., piesārņojuma novadīšanai vidē un kontrolē šo iekārtu darbību. Pašvaldības nodrošina arī notekūdeņu attīrīšanu un atkritumu apsaimniekošanu. Savukārt grāfistu pašvaldības izdod atļaujas lielākiem uzņēmumiem piesārņojuma novadīšanai vidē, kā arī kontrolē piesārņojošās darbības, kuras veic vietējās pašvaldības. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1153455
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register