Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:957625
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.06.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pirmām kārtām pedagogiem jāiemācās atšķirt vājredzīgo bērnu no tāda bērna, kam ir refrakcijas traucējumi tuvredzība, tālredzība un acs defekta, kura dēļ attēls ir izplūdis. Nonākot skolā, par bērna redzes spējām uzzināms no bērna veselības kartes. Taču to var pamanīt arī ārēji.
Vispirms jāpievērš uzmanība bērna acu arējam izskatam. Ja acs bieži asaro, ja raustās acu ābols, ja zīlīte ir duļķaina, ja acs šķielē, — tās ir viegli pamanāmas pazīmes, kas var liecināt par nopietniem redzes traucējumiem.
Tāpat par bērna slikto redzi var liecināt vairākas netiešas izpausmes. Bērns miedz acis, ar pirkstiem pavelk acs kaktiņu, stiepjas uz priekšu (lai labāk saskatītu uz tāfeles rakstīto), dīvaini piešķiebj galvu (dažādu redzes lauka bojājumu gadījumā dažkārt it kā "izkrīt" aplūkojamā attēla daļas, līdz ar to bērns meklē to pozīciju, kurā viņa acs redz vislabāk), burtnīcā rakstot, nespēj noturēt līniju, darba ātruma ziņā atpaliek no klasesbiedriem, nemitīgi noraksta no klasesbiedra (nesaskata uz tāfeles rakstīto), pastāvīgi nereaģē uz acu kontaktu, piemēram, uz skolotāja nosodošu acu skatu. Uzmanība jāpievērš ari gadījumiem, kad bērns pastāvīgi uzskrien virsū priekšmetiem, bieži klūp, kāpjot pa trepēm, nekad nespēj iemest bumbu basketbola grozā, ja nepadodas rokdarbi, ģeogrāfijā - darbs ar kontūrkartēm un tamlīdzīgas nodarbes, kas prasa lielu precizitāti.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register