Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:842416
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.11.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  DATORU BŪTISKĀKO TEHNISKO PARAMETRU UN PROGRAMMATŪRAS IZVĒLES PAMATOJUMS UN PIERĀDĪJUMS    2
  DAŽĀDU TIPU UN CENU KATEGORIJU DATORU SALĪDZINĀJUMS    6
  PROGRAMMATŪRAS TIPU UN CENU SALĪDZINĀJUMS    10
  SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTIE AVOTI    13
Extract

Izvēloties piemērotu datoru un programmatūru, vispirms jānoskaidro mākslinieka vajadzības – kādam nolūkam dators tiks izmantots, kāds būs darbu apjoms utt. Neapšaubāmi, nozīme ir arī datora un aprīkojuma izmaksām. Izvēloties, piemēram, klēpjdatoru, uzmanīgi jāpārbauda tā tehniskie parametri, sevišķi akumulatora darbības ilgums, kas daudziem portatīvajiem datoriem ir klupšanas akmens.
Runājot par datoru tipiem, kas būtu piemēroti dizaineriem, jāmin personālie datori, jo tie ir piemēroti darbam birojā vai mājās, ar tiem ir iespējama informācijas apmaiņa ar citiem datoriem, iespēja izmantot tiešsaistes pakalpojumus un internetu.
Personālos datorus ražo dažādas kompānijas, taču vispiemērotākie mākslinieku vajadzībām varētu būt firmas Apple Computer, Inc. ražotie Macintosh saimes datori. Ar Macintosh personālajiem datoriem iespējams veikt visdažādākos grafikas un teksta apstrādes darbus.
Kā dizaineram noderīgākie jāmin Apple ražotie iMac un Mac Pro datori, ar kuriem iespējams strādāt gan ar Microsoft Office, izmantojot programmu Bootcamp, gan ar Mac OS X operētājprogrammu, kas ietver sevī arī grafikas tehnoloģijas. Šī ražotāja datoriem raksturīga augsta un pārdomāta ierīces un tās komplektācijas kvalitāte. Apple datori atšķiras no pārējo ražotāju produktiem ar savdabīgiem dizaina risinājumiem.
iMac datoriem ir plāns un glancēts 20, 24 vai 27 collu platekrāna displejs. To izšķirtspēja ir 1680x1050 pikseļi (20” ekrānam), 1920x1200 pikseļi (24” ekrānam) un 2560x1440 pikseļi (27” ekrānam), tāpēc attēli ir redzami košās krāsās un ar ļoti augstu precizitāti.
Šajos datoros tiek izmantots augstas veiktspējas NVIDIA grafikas standarts, turklāt 24” un 27” iMac piedāvā visplašākās grafikas iespējas. Izmantojot atsevišķu grafikas karti NVIDIA GeForce GT 120, iespējams veidot izcilas kvalitātes 3D grafikas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register