Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:311398
 
Evaluation:
Published: 19.10.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1974. gadā Eds Roberts izveidoja mikrokompjūteru "Altair", ko varētu uzskatīt par pirmo komerciālo personālo datoru. Tam bija Intel 8080 mikroprocesors, tikai 256 baitu operatīvā atmiņa, datus ievadīja ar slēdzīšu palīdzību binārā kodā, arī rezultātu nolasīja pēc spīdošām gaismas diodēm. Taču Roberts bija parūpējies, lai viņa datoru varētu viegli papildināt, pievienojot vēl papildus montāžas plates.


Tikai gadu pēc pirmā "Altair" parādīšanās jau vairāk nekā divdesmit dažādas firmas sāka nodarboties ar datoru veidošanu. 1977. gadā ievērības cienīgas bija divas – TRS (Tandy Radio Shack) un Commodore Inernational. Firma Commodore International izlaida savu datoru PET (Personal Electronic Transactor). Firma TRS izgatavoja TRS – 80, kuram bija pievienots televizora videomonitors, rakstāmmašinai līdzīga ievadierīce un kasešu magnetofons, kurā tika ierakstītas programmas un dati.


Tajā pat laikā divi jauni elektronikas entuziasti Stefens Vozņaks (Stephen Wozniak) un Stīvens Džobs (Steven Jobs) uz lētāka mikroprocesora Intel 6502 bāzes izveidoja savu datoru Apple I. Vēlāk tas tika pilnveidots, radot Apple II, kurš ieguva milzīgu popularitāti. Sākot ar 1300 dolāru lielu kapitālu, firmas Apple radītāji jau 1980. gadā to spēja palielināt līdz 400 miljoniem dolāru. Kaut arī šie datori nebija jaudīgāki par citiem, tomēr tie bija lētāki, vienkāršāki un tiem bija montāžas plate, ka ļāva tieši pievienot monitoru.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register