Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:102827
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Datorvīrusu attīstības vēsture   
2.  Vīruss   
2.1.  Kas un kāpēc raksta vīrusus?   
2.2.  Vīrusu klasifikācija   
2.3.  Datorvīrusu tipi   
3.  Biežāk sastopamo vīrusu saraksts   
4.  Vīrusu darbība   
4.1.  Vīrusu darbība mobilo telefonu vidē   
5.  Vīrusu notikumu attīstība hronoloģiskā secībā   
6.  Aizsardzība pret vīrusiem   
6.1.  Kā aizsargāties pret vīrusiem pašam?   
6.2.  Antivīrusu programmas   
  Secinājumi   
  Izmantotā literatūra   
Extract

Darbs sastāv no 5 nodaļām:
1. Datorvīrusu attīstības vēsture;
2. Vīruss;
3. Biežāk sastopamo vīrusu saraksts;
4. Vīrusu darbība;
5. Vīrusu notikumu attīstība hronoloģiskā secībā;
6. Aizsardzība pret vīrusiem
Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta datorvīrusu vēsture, kā un kur tie ir radušies, otrā nodaļā aplūkoju, kas vispār ir datorvīrusi, kas un kāpēc raksta vīrusus, kā arī tuvāk aplūkoju vīrusu tipus un to klasifikāciju. Trešajā nodaļā aplūkoju biežāk sastopamos vīrusu, kādas ir to raksturīgākās īpašības un kādau bojājumus tie var nodarīt.
Ceturtajā nodaļā apskatīju vīrusu darbību – kā tas darbojas. Nodaļā ir iekļauta arī apakšnodaļa par vīrusu darbību mobilo telefonu vidē.
Piektajā nodaļā apskatīju vīrusu notikumu hronoloģiju – kā vīrusi attīstījušies no 70.gadu sākuma līdz mūsdienām, kādus postījumus tie ir izdarījuši, kādi jauni vīrusi pa šo laiku ir uzradušies.
Sestajā nodaļā apskatīju, ko cilvēks var darīt pats saviem spēkiem, lai apkarotu vīrusus un, ja tas nav iespējams, kādas antivīrusu programmas būtu ieteicamas.
Mana referāta tēma ir “Datorvīrusi”, kuru izvēlējos tāpēc, ka nu šajā moderno tehnoloģiju pasaule ir jābūt lietas kursā par visu jaunāko, tātad – arī par to, kas visu var sabojāt vienā mirklī, kaut gan patiesībā tu pats nemaz neesi īsti vainīgs. Šoreiz es runāju par datoriem un to vīrusiem, jo, lai cik dators un ar to saistītās lietas (dažādas programmas, datubāzes, kā arī, protams, Internets) ir vajadzīgs, noderīgs un bieži vien pat neaizvietojams, tikpat lielā mērā tas ir arī neaizsargāts, jo datorvīrusi – zināmi un bieži vien zināmi, izposta ne tikai darbu, ko esiet paveicis, bet par sagandēt veselas datorprogrammas un beigu beigās – arī pašu datoru.
Lai veiksmīgi uzrakstītu šo darbu, man pašai sev bija jāatbild uz jautājumu – kas tad īsti ir datorvīrusi? Es, cilvēks, kuram ikdienā ar datoru nākas saskarties ļoti reti, zinu un saprotu, kas ir vīrusi, lai gan precīzu definīciju sniegt es nevaru. Tāpat arī centos izzināt, kas tad īsti ir datorvīrusi, kādi ir to tipi un veidi, kādus postījumus tie ir spējīgi nodarīt, tikpat svarīgas man likās arī antivīrusu programmas, kas šobrīd ir gandrīz vienīgās, kas mums ir spējīgas palīdzēt.
Kas tad īsti ir datorvīruss? Tas ir programma, kas datorsistēmā veic darbības, kuras lietotājam nav vajadzīgas un par kurām viņš nenojauš. Datorvīrusi nav tikai viena veida vai tipa, tos ir iespējams klasificēt. Vīrusus var klasificēt pēc dažādām pazīmēm:
1.bīstamas pakāpes;
2.inficēšanās veida;
3.garuma;
4.izvietošanās sistēmā;
5.u.c.
Tikpat svarīgas, manuprāt, bija arī antivīrusu programmas, kuru ir daudz, bet tomēr – ne visas ir labas. Kā apliecināja Testu centrs, labākās varētu būt:
1.Kaspersky Anti-Virus Personal 4;
2.Panda Software Antivirus Platinum 7
3.Symantec Norton Antivirus;
4.Trend Micro PC-cillin;
5.Network Associates McAfee VirusScan 7 Home Edition.
Tagad dators gan birojā, gan mājā ir kļuvis par pierastu lietu. Datori ir gan sīku uzņēmēju, gan lielu firmu darba neatņemama sastāvdaļa. Tagad tiek piedāvāta ļoti plaša datoriekārtu amplitūda, bet diemžēl nekur nepiedāvā jaunākās un labākās antivīrusu programmas, kas, manuprāt, būtu tikpat svarīgās, kā paši datori. Augstākās tehnoloģijas attīstās aizvien ātrāk un augstāk, līdz ar to – arī datorvīrusi. Tie kļūst aizvien “nenotveramāki” un vēl postošāki. Jā, tādās valstīs kā ASV ir iespējams atrast arī piemērotiem datorvīrusiem piemērotas antiprogrammas, bet ko darīt mums šeit Latvijā, kur lielākā daļa cilvēku nemaz nezina, kas ir datorvīruss un ko pret tādiem iesākt. Un arī ziņu par vajadzīgām un labām antiprogrammām līdz mums bieži vien pat nenonāk, tāpēc būtu ļoti svarīgi izpētīt datorvīrusus, tos cēloņus un sekas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register