Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:944364
 
Evaluation:
Published: 03.03.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Tradicionālās kriptogrāfijas metodes    6
  Simetriskās, asimetriskās, publiskās un privātās atslēgas    7
  Digitālais (elektroniskais) paraksts un PGP    8
  Drošība izmantojot RSA algoritmu    10
  PGP uzstādīšana un izmantošana    12
  PGP nepieciešamie resursi    15
  Informācijas aizsardzība fiziskā līmenī    16
  Tehnikas apkope un uzturēšana    18
  Vides nosacījumi    19
  Aizsardzības līdzekļu izmantošana    20
  Paroļu sistēmas    21
  Izmantotā literatūra    22
  Anotācija    23
  Pielikumi    24
Extract

Mēs ar vien vairāk kļūstam atkarīgi no datoriem un informācijas, kas tajos glabājas. Bieži rodas problēmas ar informācijas glabāšanas un pārsūtīšanas drošību. Risku glabājot informāciju var samazināt veidojot datu rezerves kopijas un regulāri atjaunojot antivīrusu programmu, kas varētu pasargāt no informācijas zudumiem, kas radušies vīrusu vai aparatūras kļūmes dēļ. Tomēr svarīgs jautājums ir kā pasargāt konfidenciālu informāciju no nepiederošām personām. Visnedrošāk datus ir glabāt vidē, kura ir pieejama daudziem, piemēram, Internetā. Tāpēc ir vajadzīgi dažādi datu šifrēšanas metodes, kas šādu drošību varētu garantēt.
Daudzas programmas piedāvā datus aizsargāt ar paroli, piemēram, MS Word, MS Access vai MS Excel, bet tomēr dati nav pilnībā aizsargāti, jo parole vienīgi nodrošina piekļuvi datiem, nevis to šifrēšanu. Izmantojot dažādas programmas, kuras ir pieejams internetā, vienkārši var apiet šo paroli un piekļūt šiem failiem, savukārt datu šifrēšana nodrošina datu kodēšanu ar dažādiem algoritmiem, kur par pamatu tiek ņemti šifrējamie dati un parole. Pati parole nekur datos netiek glabāta, tātad šai informācijai var piekļūt vienīgi, tas, kurš zin paroli.
Pēdējā laikā arvien aktuālāks kļūst jautājums par valsts un pašvaldības e-pārvaldi, kas ir saistīta ar digitālo parakstu. Būtiski ir saprast tā darbības principus un iespējas ko tas var piedāvāt.
Elektroniskā pārvalde
Pēdējo gadu laikā elektroniskā pārvalde jeb e-pārvalde ir kļuvusi par diezgan bieži minētu jēdzienu arī Latvijas sabiedrībā, presē un valdības diskusijās. Tomēr ļoti iespējams, ka ļoti liela sabiedrības daļa vēl īsti neizprot e-pārvaldes būtību un to, kāpēc tā ir nepieciešama un kas tiks iegūts tās ieviešanas rezultātā.
Plašākajā nozīmē e-pārvalde tiek lietota visaptverošu valsts pārvaldes darba pilnveidošanas programmu kontekstā, kur papildus pakalpojumu sniegšanas elektronizācijai tiek risināti arī citi valsts pārvaldes darbības pilnveidošanas jautājumi. Šajā nozīmē e-pārvalde ir pieeja sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai un valsts pārvaldes realizēšanai, kas pamatojas uz informācijas tehnoloģiju (IT) iespēju un e-biznesam raksturīgo darbības principu izmantošanu, nodrošinot sabiedrisko pakalpojumu kvalitātes un efektivitātes uzlabošanu, kā arī sabiedrības līdzdalības palielināšanu valsts pārvaldē.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register