Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:467785
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Extract

Dāvanas mērķis biznesā ir paust savu labo gribu, veidojot uzticības un savstarpējas simpātijas atmosfēru. Šādas attiecības stimulē lietišķumu partneru sadarbībā un saprašanos. Dāvanu apmaiņas rituālam ir senas tradīcijas. Mūsdienās apmaiņa ar dāvanām ir viena no lietišķo attiecību sastāvdaļām. Taču joprojām neviena no etiķetes jomām neizraisa tik lielus strīdus un pārpratumus kā dāvanu pasniegšana biznesa kontaktos.
Viss, kas attiecas uz ikdienas un privātās dzīves apsveikumiem un dāvanām, lielākoties darbojas arī lietišķajā pasaulē. Dāvanas pasniedz bez nolūka uzpirkt kādu ietekmīgu personu. Dāvināšanas procesa mērķis ir parādīt savu ieinteresētību un cieņu pret partneri.
Dāvana ir arī kā spogulis, kurā atspoguļojas dāvinātāja un dāvanas saņēmēja attiecības. Tā var liecināt par patmīlību un nesavtību, par izšķērdību un skopumu, kā arī par prātu un netaktiskumu, humora izjūtu un bezgaumīgumu. Ne velti tiek teikts – māksla dāvināt. Dāvanas izvēle lielā mērā ir atkarīga no attiecību rakstura un pašas personas rakstura, kam jūs gatavojaties kaut ko dāvināt. Nav pieņemts dāvināt arī pārāk dārgas lietas, lai tās saņēmēju nenostādītu neērtā situācijā. Dāvana nedrīkst kādu uzpirkt vai ietekmēt. Dāvināšanas būtība ir atklāt ieinteresētību un paust cieņu pret dāvanas saņēmēju. Dāvanas mērķis – laba nodoma demonstrēšana un uzticības vai simpātiju veidošana.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register