Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:913279
 
Evaluation:
Published: 27.01.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Čārlzs Dikenss ir viens no ievērojamākajiem 19.gs. angļu literatūras pārstāvjiem. Viņš ir vairāku lielu, milzīgu popularitāti guvušu romānu autors.
Čārlzs Dikenss dzimis 1812. gada 7. februārī Anglijas dienvidu kara ostas Portsmutas piepilsētā. Viņa tēvs Džons Dikenss nopelnīto naudu iztērēja krogos.. Ģimenei klājās grūti finansiālā ziņā, tāpēc bieži ģimene pārcēlās un citām pilsētām.
Skolas laikā Čārlijs praktiski neko neiemācījās, bet viņā atklājās turpmākajā dzīvē ļoti svarīga īpašība kā zinātkāre un acīgums.
Pārceļoties uz dzīvi Londonā, tēvu par neapmaksāties parādiem iesēdināja cietumā. Čārlzs pārstāj mācīties skolā un sāk strādāt apavu ziedes fabrikā.
Kad tēvs iznāca no cietuma, puisi atsāka sūtīt skolā, tiesa tikai līdz četrpadsmit gadiem, jo tad naudas trūkums liedza Čārlijam mācīties tālāk un atmest sapni kļūt par izglītotu cilvēku. Jaunajam Dikensam pavērās dzīves skola. Viņš iestājās par rakstvedi advokāta kantorī. Šeit viņš ieguva lielu pieredzi saistītu ar tiesas iestāžu darbību. Vēlāk kļuva par avīžu reportieri, iemācījās ātrrakstīšanu un iepazinās ar Londonas strādnieku kvartālu dzīvi. Viņa raksti bija tik spīdoši, ka viņu pamanīja kāda izdevniecība, kas piedāvāja viņam pievienot parakstus zīmējumiem.
Tālākā sadarbībā ar izdevniecību un zīmējumu mākslinieku 1836. gada martā iznāca pirmā daļa kopīgi veidotajam romānam „Pikvikkluba piezīmes”. Jau ar piekto šī romāna daļu viņš bija guvis lielu popularitāti gan Anglijā, gan ārzemēs. Krievija bija pirmā, kas sāka tulkot Čārlza Dikensa romānus. Strādādams pie „Pikvika” turpinājuma, viņš nolēma rakstīt vēl vienu romānu, kura tematam bija liela sabiedriska nozīme. Šis romāns tika nosaukts „Olivera Tvista piedzīvojumi”.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register