Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:601261
 
Evaluation:
Published: 07.01.2014.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 10 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  Teorētiskā daļa    7
1.1.  Ūdens    7
1.2.  Ūdens lietošana    7
1.3.  Kvalitatīvs dzeramais ūdens    8
1.4.  Dzeramā ūdens fizikāli - ķīmiskie rādītāji    8
1.5.  Ūdens cietība un tās pazīmes, to priekšrocības un trūkumi    9
1.6.  Ūdens cietības novēršana jeb mīkstināšana    10
1.7.  Dzeramā ūdens kvalitātes uzraudzība Latvijā    11
2.  Eksperimentālā daļa    12
2.1.  Trauki un aparatūra    12
2.2.  Reaģenti    12
2.3.  Paraugu ņemšana    12
2.4.  Ūdens cietības noteikšanas metodes    13
2.4.1.  Kopējās cietības noteikšana    13
2.4.2.  Karbonātu cietības noteikšana    14
2.5.  Veikto analīžu rezultātu apkopojums    14
2.6.  Iegūto rezultātu analīze    15
  Secinājumi    17
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    18
  Izmantotie interneta resursi    18
  Anotācija    19
  Аннотация    20
Extract

Secinājumi
1. Ūdens cietība līdzinās sārmainībai, tikai tai ir cita mēru sistēma, tā ietekmē ūdens garšu. Cietību galvenokārt nosaka kalcija un magnija, kā arī citu jonu līmenis.
2. Ūdenim normāla cietība ir no 1,5mmol/l līdz 5 mmol/l, vidēji ciets ūdens kā barības viela nepieciešams cilvēkiem, dzīvniekiem un augiem, taču daudzām tehniskām vajadzībām tas ir nederīgs, jo veidojas katlakmens.
3. Mīkstā ūdenī trūkst minerālvielu, tāpēc cilvēka kauli pakāpeniski kļūst trausli, bet, lietojot cietu ūdeni, tas var atstāt negatīvas sekas uz cilvēka veselību, tā sāļi nogulsnējas dažādos cilvēka orgānos, tādēļ ieteikums, pirms ūdens lietošanas, to izvārīt.
4. Daugavpils pilsētas mikrorajonos ūdens kopējā cietība apmēram ir vienāda, tā ir robežās no 1,3 līdz 1,6 mmol/l, tas nozīmē, ka ūdens no krāna ir mīksts ūdens.
5. Ūdenim no pudelēm kopējā cietība krasi atšķiras, piemēram, negāzētam dzeramajam ūdenim „EVEREST” kopējā cietība ir vismazākā, tā ir 1,17 mmol/l, taču negāzētam dzeramajam ūdenim „RIMI” ir vislielākā ūdens cietība, tā ir 3,48 mmol/l. Tas varētu būt atkarīgs no ūdens sastāva, kas nebija norādīta uz etiķetes.
6. Hipotēze tiek daļēji apstiprināta, jo negāzētiem dzeramajiem ūdeņiem no pudelēm tika iegūta dažāda kopējā cietība, tādēļ sanāca, ka negāzētam dzeramajam ūdenim „EVEREST” kopējā cietība ir mazāka nekā ūdenim no Daugavpils pilsētas mikrorajoniem, bet negāzētam dzeramajam ūdenim „RIMI” kopējā cietība ir lielāka nekā ūdenim no Daugavpils pilsētas mikrorajoniem.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1336415
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register