Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:206195
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.02.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  DZĒRVEŅU IZPLATĪBAS VĒSTURE    4
2.  IZPLATĪTĀKĀS DZĒRVEŅU SUGAS    5
2.1.  Purva dzērvene    5
2.2.  Lielogu dzērvene    5
3.  IZPLATĪTĀKĀS DZĒRVEŅU ŠĶIRNES    6
4.  STĀDĪJUMU IERĪKOŠANA UN KOPŠANA    7
4.1.  Vietas izvēle un lauka sagatavošana    7
4.2.  Apūdeņošana un laistīšanas sistēmas ierīkošana    7
4.3.  Mēslošana    7
4.4.  Mulcēšana    8
4.5.  Ķemmēšana un stīgu apgriešana    8
4.6.  Nezāļu ierobežošana    8
5.  DZĒRVEŅU AUGŠANU IETEKMĒJOŠIE VIDES FAKTORI    9
6.  LIELOGU DZĒRVEŅU SLIMĪBAS, KAITĒKĻI, TO IEROBEŽOŠANA    11
6.1.  Slimības    11
6.2.  Kaitēkļi    12
7.  RAŽAS VĀKŠANA, UZGLABĀŠANA UN PĀRSTRĀDE    12
8.  DZĒRVEŅU AUDZĒŠANA LATVIJĀ UN EKONOMISKĀ PUSE    13
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Extract

SECINĀJUMI
1. Dzērveņu audzēšanas attīstībai Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, ir savas priekšrocības, jo Latvija ir diezgan bagāta ar purvājiem, kā arī tīra un nepiesārņota vide, piemēroti klimatiskie apstākļi – siltas vasaras, optimāls mitruma daudzums un ziemā sniegs, kas pasargā augus no izsalšanas.
2. Ir divu veidu dzērveņu sugas – purva dzērvene un Amerikas lielogu dzērvene, kuras kultivēšana ir vairāk popularizēta, jo tieši no šīs sugas ir izveidotas vairākas šķirnes.
3. Pati populārākā lielogu dzērveņu šķirne ir ‘Stevens’, jo tai ir augsta produktivitāte un tās labi uzglabājas.
4. Pirms sākt pievērsties dzērveņu audzēšanai ir svarīgi izvēlēties atbilstošus audzēšanas apstākļus. Viens no svarīgākajiem faktoriem ir vietas izvēle un lauka sagatavošana, jo tas vistiešāk ietekmēs turpmākos dzērveņu audzēšanas procesus.
5. Svarīgi atcerēties, ka šai kultūrai ir arī raksturīgas slimības un kaitēkļi, kas samazina produkcijas daudzumu. Raksturīgākās slimības ir dažādas ogu puves, ziedu atmiršanu un lapu plankumainību. Bīstamākie kaitēkļi – dzinumu pangodinš un parastā otiņpūcīte.
6. Iegūtās ražas izmantošana ir ļoti daudzpusīga. Tās var noteiktu laiku uzglabāt vai arī pārstrādāt citos produktos, tādējādi attīstos gan augļkopības nozari un pārtikas produktu ražošanu.
7. Lai uzsāktu dzērveņu audzēšanu ir vajadzīgas lielas investīcijas un jārēķinās ar to, ka pirmos 4 gadus nebūs vēl ogu ražas, pirmo ražu iegūt piektajā gadā pēc stādīšanas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register