Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:104545
 
Evaluation:
Published: 23.12.2002.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Extract

Latvijas lauksaimniecība vēsturē
Lauksaimniecība ir svarīgākā tautsaimniecības nozare, jo tā apgādā iedzīvotājus ar dzīvē visnepieciešamāko – pārtiku. Bez tam, nodrošina ar nepieciešamo lopbarību lopkopības nozares sekmīgai attīstībai. Lauksaimniecība dod arī izejvielas pārstrādes rūpniecībai.
Lauksaimnieciskās ražošanas pirmsākumi meklējami jau sirmā senatnē, kad pirmatnējās ciltis sāka pieradināt savvaļas dzīvniekus un audzēt atsevišķus pārtikā noderīgus augus. Pakāpeniski uzkrājās noteiktas zināšanas par augu un kultūru, kā arī lopu audzēšanu.
Ar laiku cilvēki pārliecinājās, ka iesējot sēklas no ražīgākajiem un spēcīgākajiem augiem, iespējams iegūt lielāku ražu. Tas bija selekcijas pirmsākums.
Trīsdesmito gadu otrajā pusē Latvija bija sasniegusi tādu lauksaimnieciskās ražošanas līmeni, kas nodrošināja ne tikai pašu zemes iedzīvotāju pilnīgu apgādi ar pārtikas produktiem, bet deva iespēju ievērojamu daudzumu piena, gaļas un citu produktu pārdot ārzemēs un eksports pieauga. Latvija eksportēja graudaugus, sviestu, sieru, bekonu, speķi, olas, dzīvas cūkas un sivēnus, liellopu, teļu, aitu un putnu gaļu, maizi, svaigas dzērvenes, zivis un zivju konservus, šokolādi, konfektes, sēnes, linus, linsēklas (sēklai un eļļas iegūšanai), linu eļļu, linu atkritumus, kaņepāju pakulas, āboliņa, timotiņa, pļavu auzenes un citu zālāju sēklas, dzīvnieku ragus, nagus u.c.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register