Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:492223
 
Evaluation:
Published: 06.01.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Dzirkstošie vīni pārsvarā cilvēkiem asociējas ar dažādā svinībām vai svētku reizēm, kad tieši šie dzērieni palīdz radīt svētku noskaņojumu un sajūtu. Taču reti kurš aizdomājās cik patiesībā ekstravaganti ir šie dzērieni, kas gan pēc pagatavošanas metodēm, gan pēc garšas īpašībām ir daudz reižu komplicētāki un izsmalcinātāki nekā parastie vīni bez burbulīšiem.
Līdzīgā kā citās vīnu nozarēs (jo dzirkstošie vīni tomēr ir vīnu paveids), arī dzirkstošajiem vīniem ir sava vēsture, sava teorija un sava filozofija, kurā ir vērts pakavēties ilgāk un kura var būt saistoša tādiem cilvēkiem, kuriem ir svarīga tradīcija un raksturīga zināma ekskluzivitāte.
Ja mēs pievēršamies pašiem dzērieniem, tad var runāt par dažādiem dzirkstošajiem vīniem atkarībā no to ražotājas valsts –
Spānijā tā ir Cava;
Vācijā tas ir Sekt;
Itālijā – Spunmanto un Asti;
Francija, kuras dzirkstošo vīnu nosaukums nereti tiek lietots par šī vardu salikuma sinonīmu – karaliskais franču Champagne, kā arī Cremant, Vins Mousseux;
Dienvidāfrikas – Cap Classique un citi;
Kaut arī no dotā uzskaitījuma ir vērojama šķietam šos dzērienu daudzveidība, taču patiesība tā nemaz nav. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register