Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:779829
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

17. gs. buržuāzija kļūst par vadošo spēku sabiedriskajās attiecībās. Šis process daudzās Eiropas valstīs ir lēns un sarežģīts, jo progresam un reformām ceļā stājās feodālās un pusfeodālās sabiedriskās attiecīgas.
Anglijā šis konflikts izraisīja buržuāzisko revolūciju ( 1642-1649), kas gala rezultātā 1688. g. beidzās ar t.s. šķiru kompromisu- vienošanos starp buržuāziju un aristokrātiju (absolūtisma piekritējiem). Par noteicošo spēku valstī kļuva buržuāzija, bet par tās ideologu- Džons Loks ( 1632-1704).
Džons Loks ir viens no ievērojamākajiem domātājiem cilvēces vēsturē. Viņa darbi ietekmēja visu turpmāko filozofijas, pedagoģijas, tiesību un citu zinātņu attīstību. Dž. Loks ir uzskatāms par Anglijas Apgaismības laikmeta progresīvo pedagoģisko ideju paudēju.
Dž. Loks ir dzimis 1632. gadā Dienvidrietumanglijā jurista ģimenē. Bērnībā viņu stipri ietekmē Anglijas buržuāziskās revolūcijas un pilsoņu karu notikumi. Viņa tēvs ir aktīvs Stjuartu absolūtisma- neierobežotas karaļa varas- pretinieks.
Dž. Loks studē Oksfordas Universitātē humanitārās zinātnes, medicīnu, piedalās fiziķa R. Boila eksperimentos. Pēc universitātes beigšanas Loks tajā māca sengrieķu valodu un retoriku. Tronī atgriežoties Stjuartiem, Loks pieņem parlamenta opozīcijas vadoņa lorda Ešlija priekšlikumu kļūt par viņa mājas ārstu, sekretāru, faktiski- padomdevēju, bērnu un mazbērnu audzinātāju. Opozīcijas spēkiem uzvarot, Ešlijs ieņem augstus amatus un iesaista administratīvā darbā arī Loku. Kad varu atgūst karaļa piekritēji, Lokam nākas vairākkārt emigrēt. Viņš ilgstoši uzturas Francijā un Holandē un tikai 1688.gadā atgriežas Anglijā. Loks atkal ieņem augstus amatus tirdzniecības un koloniju resoros, sagatavo publicēšanai teorētiskos darbus, kurus ir sarakstījis jau agrāk. Loks mirst 1704.gadā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register