Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:787978
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.03.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  E vielu izmantošana pārtikas produktos    4
2.  Pārtikas piedevu grupas    7
2.1.  Krāsvielas    7
2.2.  Konservanti    8
2.3.  Antioksidanti    10
2.4.  Emulgatori un stabilizētāji    11
2.5.  Saldinātāji    12
3.  E vielu negatīvās ietekmes riski un to novēršanas iespējas    18
3.1.  Biežāk lietojamo pārtikas piedevu ietekmes uz veselību raksturojums    18
3.2.  Pārtikas produktu drošuma uzraudzība un kontrole    21
4.  Svarīgāko uzturproduktu sastāva analīze    23
5.  Jauniešu zināšanas un attieksme pret E vielām    29
  Secinājumi    33
  Izmantotā literatūra    34
Extract

Krāsvielas izmanto pārtikas produkta krāsas mainīšanai vai atjaunošanai, tajā skaitā pārtikas dabiskās sastāvdaļas un izejvielas, kas atsevišķi netiek lietotas kā pārtika. Izšķir dabiskās (iegūtas, piemēram, no augiem un sēklām), dabiskajām identiskās(iegūtas ķīmiskā ceļā, bet identiskas vielas sastopamas dabā) un sintētiskās (iegūtas ķīmiskās sintēzes rezultātā, dabā nav sastopamas) krāsvielas.
Pārtikas krāsvielas tiek izmantotas gan komerciālā pārtikas rūpniecībā, gan gatavojot mājas apstākļos. Piemēram, karameles krāsviela tiek pievienota alum, viskijam, cepumiem un konditorejas izstrādājumiem, lai piešķirtu tiem tumši brūno krāsu.
E100 Kurkumīns - oranždzeltenā krāsa. Galvenokārt pievieno margarīnam, konditorejas izstrādājumiem no miltiem.
E 101 Riboflavīni - dzeltenā krāsa, vitamīns B2.
E 102 Tartrazīns - dzeltenā krāsa. Galvenokārt pievieno bezalkoholiskajiem dzērieniem.
E 104 Hinolīns – dzeltenā krāsa.
E 110 Saulrieta dzeltenais FCF - dzeltenā krāsa. Galvenokārt pievieno konditorejas izstrādājumiem, sausajām zupām un cepumiem.
E 120 Košenils, karmīnskābe - sarkanā krāsa.
E 122 Azorubīns, karmoizīns - sarkanā krāsa. Galvenokārt pievieno konditorejas izstrādājumiem un marcipānam.
E 123 Amarants - purpursārta sarkanā krāsa. Galvenokārt pievieno alkoholiskajiem dzērieniem.
E 124 Kumačs 4R - sarkanā krāsa. Galvenokārt pievieno desertu maisījumiem.
E 127 Eritrozīns, sarkanā krāsa. Galvenokārt pievieno konservētajiem ķiršiem un zemenēm, cepumiem.
E 128 Sarkanais 2 G. Galvenokārt pievieno desām.
E 129 Alūra sarkanais AC - sarkanā krāsa. Galvenokārt pievieno biskvītiem, sausajiem kūku maisījumiem, augļu aromātiskajiem pildījumiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register