Svētku galds klāts ar dzeltenu iecietinātu galdautu un koši zaļām iecietinātām salvetēm. Arī pārējie galda rotājumi ir zaļi vai dzelteni. Trauki ir balti vai caurspīdīgi. Izmantota franču galda klāšanas metode. Svētku pusdienās iekļauti dažādi ēdieni, kas papildināti ar attiecīgu dzērienu.
Viesiem atnākot, tos sagaida un sasveicinās, un palīdz dāmām noģērbties. Vispirms sveicinās ar vecākiem cilvēkiem un sievietēm. Dāmām palīdz apsēsties pie galda. Uz galda ir individuālie uzkodu šķīvji, maizes šķīvītis ar nazīti, galda piederumi, salvetes, garšvielu trauki. Vispirms uz galda liek auksto uzkodu šķīvi, 2 cm attālumā no galda malas. Ja šķīvim ir emblēma vai zīmējums, to liek tā, lai viesim attēls būtu tieši pretī. Pa labi no šķīvja liek pusdienu nazi 1 cm attālumā no šķīvja otriem karstiem ēdieniem, tad auksto uzkodu nazi. Pa kreisi no šķīvja liek pusdienu dakšu otriem karstiem ēdieniem, tad auksto uzkodu dakšu. To starpā jāievēro 1cm attālums. Visus galda piederumus liek 2 cm attālumā no galda malas. Vēl pa kreisi no uzkodu dakšas novieto maizes šķīvi tā, lai tā augšējā mala būtu vienā līmenī ar uzkodu šķīvja augšējo malu. Uz tā liek sviesta nazi paralēli dakšai. Tā kā pusdienās paredzēts arī saldais ēdiens, tad tieši virs uzkodu šķīvja 2 cm attālumā paralēli vienu otram liek deserta dakšu ar spalu pa kreisi un deserta karoti ar spalu pa labi. …