Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:606482
 
Evaluation:
Published: 17.08.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  UZŅĒMUMA PLĀNOJUMS UN IEKĀRTOJUMS    4
1.1.  Higiēnas faktori    4
1.2.  Ēkas un iekārtas    4
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    5
2.  ŪDENS APGĀDE    7
3.  MAZGĀŠANAS UN DEZINFEKCIJAS IEKĀRTAS UN IERĪCES    8
4.  APGAISOJUMS    9
5.  VENTILĀCIJA    10
6.  ĢĒRBTUVES UN TUALETES    11
7.  ROKU MAZGĀŠANAS IEKĀRTAS UZŅĒMUMA ZONĀS    12
8.  IEKĀRTAS UN DARBA RĪKI    13
9.  RAŽOŠANAS HIGIĒNAS PRASĪBAS    14
10.  PERSONĀLA HIGIĒNA    15
11.  PĀRTIKAS NEKAITĪGUMA NODROŠINĀJUMS    16
12.  PĀRTIKAS ATKRITUMI    18
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
  Pielikumi    21
Extract

SECINĀJUMI
1. No pārtikas drošuma viedokļa ēdināšanas uzņēmuma plānojums un iekārtojums ir labs, tomēr ir ieteicams asfaltēt ceļu, kas ir apkārt ĒU, lai samazinātu piesārņošanas risku, un uzstādīt nožogojumu, kas pildīs aizsardzības funkcijas no nepiederošām personām un dzīvniekiem.
2. Pārtikas ražošanas telpas kopumā atbilst prasībām, tomēr ĒU tuvākajā laikā obligāti ir jāpadomā par jauno logu un palodžu ierīkošanu, jo pašlaik, tie var slikti ietekmēt uz pārtikas produktu drošumu un kvalitāti no higiēnas viedokļa, ņemot vērā to, ka gatavošana notiek tieši pie logiem.
3. ĒU apgaismojums kopumā atbilst prasībām, bet būtu ieteicams nākotnē izstrādāt apgaismojuma plānu, lai būtu iespējams regulēt apgaismojumu ar vairākiem slēdzējiem, kuri katrs no slēdzējiem atbilstu noteiktai virtuves darba zonai.
4. Kopumā ģērbtuves un tualetes ĒU atbilst prasībām, bet būtu vēlams ĒU ierīkot atsevišķu telpu ģērbtuvei un speciālus skapjus darbiniekiem. Atsevišķas dušas nevajag ierīkot, jo tās nav nepieciešamas. Kā arī tualešu atrašanās nevajadzētu mainīt, jo ĒU ēdnīcā/zālē ir aizņemta tikai noteiktos laikos, tāpēc personāls netraucē klientiem.
5. ĒU ievēro prasības ierīcēm un darba rīkiem, tomēr ir jāievēro un jāpadomā par inventāra izvietojumu (neglabāt tos vienā vietā), piemēram, inventāru gaļai glabāt vienā plauktā, bet dārzeņu citā plauktā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register