Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:104145
 
Evaluation:
Published: 13.05.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Extract

Pašportrets ( eļļa uz audekla ) tapis laikā, kad Munks jau guvis ievērojamu atpazīstamību un regulāri viņa darbi tiek izstādīti gan Vīnē, gan Berlīnē. Tomēr šis ir laiks, kad Munks aizraujas ar alkohola lietošanu, drīz vien ieslīgstot dziļā depresijā
Darbam ir mazliet novirzīta, bet centriska kompozīcija ( kas jau liek just iekšēju nemieru, jo cik grūti būtu iezīmēt sevi tieši centrā), kur, protams, Munks ir darba galvenais komponents. Mākslinieks ir kails un neaizsargāts, viņa skatiens, kas raugās tieši virsū, šķiet, pauž neuzticību racionalitātei un dogmatiskajai filozofijai ar kādu pārpildītas to cilvēku galvas, kas šo darbu uztver. Tomēr viņš nav sakumpis un padevies, viņš stāv stalti. Ap viņu ir neganti iezīmēts melns apveids, otas triepienu tehnika liek tam izskatīties mutuļojoši draudīgam un tumšās enerģijas caurstrāvotam, kas simbolizē visas piedzīvotās sāpes un skumjas, kas nepamet Munku ne mirkli.
Fona tonis ir sarkanīgs, it kā asins sarkanais sajaukts ar sarkanīgo nemiera toni ( šādā krāsā iztēlojos asins ķermenīšus pašā māksliniekā, kur bioloģija jaucas ar eksistenciālo trauksmi). Ne velti mākslinieka galva iekrāsota tādā pašā tonī, kas nosaka subjektīvās izjūtas, kas projicējas ārējā vidē.
Šajā darbā šķiet visvairāk pasaka nosaukums. Mākslinieks var pravietiski nojaust, kur ir viņa vieta pēcnāves pasaulē ( jo grēku jau netrūkst nevienam, un arī pašvērtējums nav bijis tik augsts, lai paceltu sevi līdz paradīzes pelnītam titulam) , bet tajā pašā laikā, ar elli viņš var apzīmēt savu reālo dzīvi. Emocionālā elle, kurai viņš gājis cauri gan kā cilvēks, gan kritika, ko saņēmis kā mākslinieks.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register