Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:990460
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.01.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Used
Extract

SECINĀJUMI
• 1991. gada decembrī Māstrihtā (Nīderlandē) tika parakstīta vienošanās par integrācijas padziļināšanu ar mērķi izveidot Eiropas ekonomisko, valūtas un politikas savienību.
• Jāsecina, ka kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991. gadā viens no valsts attīstības mērķiem bijis Latvijas integrēšanās Eiropas vidē un tuvināšanās starptautiskajām struktūrām, t.sk. pilntiesīgai dalībai Eiropas Savienībā un EMS.
• Jāsecina, ka Latvijas tauta, 2003. gada 20. septembra referendumā nobalsojot par Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai, vienlaikus izsakot atbalstu arī eiro ieviešanai Latvijā. Līdz ar to tīri teorētiski nemaz nevarēja pastāvēt diskusija par/pret eiro ieviešanu.
• Jāsecina, ka Māstrihtas kritēriju izpildē īpaši nozīmīgi bija pēckrīzes gadi. 2012. gada statistiskie rādītāji liecināja, ka Latvija izpilda Māstrihtas kritērijus. Inflācijas līmenis bija 2.7 % (kritērijs 3.0%), valsts budžeta deficīts 1.2 % no IKP (kritērijs 3% no IKP), valdības kopējais parāds 40.7% no IKP (kritērijs 60% no IKP), ilgtermiņa procentu likmes ir 4.57 % (kritērijs 5.88%), kopš 2005. gada Latvija piedalās VKM II, līdz ar to Latvijai bija iespējams ieviest eiro 2014. gadā.
• Jāsecina, ka Latvijas sasniegums Māstrihtas kritēriju izpildē 2012. gadā ir gan ārējo faktoru, gan valdības īstenotās politikas rezultāts.
• Lai nodrošinātu eiro ieviešanu efektīvu procesu tika izstrādāti un pieņemti atbilstoši tiesību akti. Par galvenajiem var uzskatīt Nacionālo euro ieviešanas plānu un Euro ieviešanas kārtības likumu.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register