Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:413931
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.02.2000.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Ekonomiskā un Monetārā savienība    4
  Latvija un EIRO    7
  Secinājumi    9
Extract

1999.gada 1.janvāris acīmredzot ieies pasaules vēsturē kā diena, kad būs pabeigts viens no grandiozākajiem starptautiskajiem projektiem - tiks apvienotas vairāku kultūras, ekonomikas un politikas ziņā atšķirīgu Eiropas valstu valūtas, radot vienotu ekonomisko un monetāro sistēmu-Eiropas Monetāro savienību (EMS) ar kopīgu Eiropas valūtu - EIRO.
Eiropas Monetārās sistēmas izveide un jaunas, nozīmīgas starptautiskas valūtas rašanās noteikti radīs sistemātiskas sekas visai pasaules tautsaimniecībai kopumā. Lai gan mēs zinām, ka EIRO ietekme būs būtiska un daudzveidīga, ir faktiski neiespējami to kaut cik precīzi novērtēt. Tikpat grūti ir novērtēt šo ietekmi reģionālā vai valsts līmenī. Ļoti daudz kas ir atkarīgs no paša EIRO stabilitātes un no pasaules finanšu tirgu reakcijas. Neatkarīgi no tā, cik valstis sākotnēji piedalīsies EMS darbībā, šī vienotā valūtas zona radīs jaunas iespējas un jaunus riskus, būtiski ietekmējot gan Eiropas, gan arī pasaules privātos un valstiskos finansu tirgus dalībniekus.
Vienota valūta Eiropas Savienībai ir nepieciešama, lai veicinātu saimniecisko attīstību. Iekšējās robežas starp Eiropas Savienības dalībvalstīm tikpat kā vairs nepastāv, taču 15 dažādu valūtu lietošana tās teritorijā apgrūtina tirdzniecību un ceļošanu, kā arī rada risku darījumiem, jo valūtu maiņu kursi var svārstīties. EIRO ieviešana ļaus pilnībā izmantot tās priekšrocības, ko dod vienots tirgus. Speciālisti paredz, ka Eiropas Savienības valstīs pieaugs saimnieciskā aktivitāte, samazināsies darījumu izmaksas, tātad palielināsies arī iedzīvotāju ienākumi.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register