Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:856321
 
Evaluation:
Published: 29.11.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Eiropas Savienības vēsture un tā būtība    4
2.  Sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā    7
2.1.  Latvijas un ES savstarpējo attiecību vēsture.    7
2.2.  Iestāšanās sarunas    8
2.3.  Likumu caurskatīšanas procedūra    8
2.4.  Sarunu posms    9
2.5.  Iestāšanās līguma projekta sagatavošana    10
2.7.  Iestāšanās līguma ratifikācija    10
2.8.  Iestāšanās līguma stāšanās spēkā    10
3.  Latvijas Integrācija Eiropas Savienībā    11
  Nobeigums    16
  Izmantotā literatūra    17
Extract

2000. gada 15. februārī ar Latvijas un 15 Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministru tikšanos Briselē oficiāli sākās sarunas par Latvijas uzņemšanu Eiropas Savienībā. Oficiālo iestāšanās sarunu uzsākšana ir nozīmīgs notikums Latvijas ceļā uz labklājību.*
Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā veicina stingri iedibinājies uzskats, ka iestāšanās Eiropas Savienībā Latvijai ir politiska un ekonomiska nepieciešamība, Latvijas drošības un valstiskās neatkarības saglabāšanas nosacījums. Sarunas starp Latviju un Eiropas Savienību par ciešāku ekonomisko un politisko attiecību iedibināšanu sākās jau pirms Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas 1991. gada augustā. No vienkāršu tirdzniecības līgumu noslēgšanas integrācijas process ir attīstījies līdz sarunām par institucionālu iestāšanos Eiropas Savienībā.
Pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, šī organizācija vairāk nekā desmit gadus iespaidoja mūsu valsti. Latvija ilgi gatavojas šim notikumam, izpildīja visus Eiropas Savienības noteikumus. Latvija ļava sevi kritizēt, regulēt, vērtēt un vadīt. Pēc visiem sagatavošanas posmiem Latvija kļūva par ES dalībvalsti, taču šim notikumam ir ilga vēsture, kas ir saistīta ne tikai ar Latviju.
Runājot par Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, mums jāruna arī par Eiropas Savienības veidošanos un Eiropas valstu integrācijas procesu. Ideja par valstu sadarbību veidojas jau sen un attīstījas vairāku gadsimtu laikā. Un tieši Eiropas Savienība ir šis idejas rezultāts. Lai atbildētu uz jautājumu, ko Latvijai nozīmē Eiropas integrācijas process un tā rezultāts, ir jāsaprot, kas ir Eiropas Savienība.
Tādējādi, savā referātā es apskatīšu ne tikai Latvijas integrācijas procesus, bet arī Eiropas Savienības vēsturi un tā būtību.
Rakstot šo darbu, es gribu aprakstīt ES izveidošanas posmu un tā attīstību, kā arī izpētīt sarunas par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un raksturot integrācijas procesus musu valstī.
* „Latvijas Integrācija ES”, BO SIA „Zinātņu Akadēmijas Ekonomikas institūts”, BO SIA „ZA EI”, Rīga, 2000 lpp.6
Eiropas Savienības vēsture un tā būtība
Eiropas Savienība ir vairāk saimnieciska nekā politiska orga­nizācija. Tās uzdevums ir veicināt preču, kapitāla un darbaspēka brīvu kustību starp ES dalībvalstīm. ES valstis ir pārliecinātas, ka ekonomiska labklajība un attīstība iedos mieru visām valstim. ES pamatā bija ideja par integrāciju, ar kuru palīdzību valstis sasniegs sadarbību un novērsis jauna kara draudus, jo 50.gados visi baidījas no jauniem konfliktiem. Neņēmot vērā to, ka veidojot Eiropas Savienību, Eiropa domāja arī par politiskiem faktoriem, tik un tā vairāk tiek akcentēti ekonomiskie mērķi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register