Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:270709
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.01.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  ĪRIJA    4., 5
2.  UNGĀRIJA    6., 7., 8
3.  GRIEĶIJA    9., 10., 11
4.  PORTUGĀLE    12., 13
5.  AUSTRIJA    14
6.  SPĀNIJA    15
7.  VĀCIJA    16., 17
8.  FRANCIJA    18., 19
9.  ITĀLIJA    20., 21., 22
10.  RUMĀNIJA    23
11.  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    24
12.  PIELIKUMS    25
Extract

Svētdienās galvenā dienas maltīte ir svētdienas vakariņas, ko parasti pasniedz, sākot no pusdienlaika , taču patiesībā tās ir vakariņas. Vakariņas (dinner) liek galdā no 17.00 līdz 20.00, bet intervāls no 19.00 līdz 19.30 ir ierastais laiks, kad rīko oficiālās vakariņas (dinner parties). Atšķirībā no pusdienām, kas mājās ir galvenā ikdienas ēdienreize, vakariņas ir pavisam cita veida maltīte. Ja vakariņas rīko, lai izklaidētu kolēģus, sākumā parasti pasniedz kādu alkoholisku dzērienu (vīnu, džinu vai viskiju), tad seko zupa vai zivju ēdiens, bet pēc tam – gaļas ēdiens (parasti – cepetis ar kartupeļu biezeni vai ceptiem kartupeļiem) vai sautēti dārzeņi. Uz galda parasti nav salātu. Saldais ēdiens var būt, bet tā var arī nebūt: vairumā gadījumu pēc gaļas ēdiena pasniedz sieru un sausiņus ar portvīnu vai deserta vīnu, tam seko kafija. Dzērieni, kurus pasniedz pie vakariņām, visbiežāk ir vīns vai alus (atkarībā no tā, cik formāls ir pasākums un kāds ir cepetis). Oficiālās vakariņas parasti beidzas ap pulksten 23.00 vai 23.30.
Īpaša tradīcija Anglijā un Īrijā ir tējas dzeršana. Ir divi tējas dzeršanas veidi: „tēja” (tea) un „vēlā tēja” (high tea). „Vēlā tēja” patiesībā aizstāj vakariņas, un to dzer no pulksten 16.00 līdz 18.00. Pie tējas pasniedz karsto ēdienu (piemēram, pikantus pīrādziņus). Pie parastās tējas (regular tea) lielākoties pasniedz pikantos pīrādziņus, tiem seko kūkas un saldumi, turklāt izdzer vairākas tasītes tējas.
Liela māksla ir pareizi pagatavot tēju. Pēc ūdens uzvārīšanas verdošo ūdeni ielej tējkanniņā (keramikas traukā, kurā iebērtas tējas lapas) un apmēram piecas minūtes ļauj tējai ievilkties. Pēc vajadzības karstā ūdens daudzumu tējkanniņā var papildināt, lūidz tējas lapas ir izdalījušas visas derīgās vielas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register