Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:867909
 
Evaluation:
Published: 04.02.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Extract

Eiropas Savienība ir visu to cilvēku nopelns, kuri kopš 1950. gada ieguldījuši pūles tās radīšanā. Tā ir starpvalstu organizācija ar visaugstāk attīstīto daudznozaru integrācijas līmeni, kurai ir tiesības pieņemt lēmumus ekonomikas, sociālajā un politiskajā, kā arī cilvēktiesību un ārlietu jomā. Eiropas Savienība pati izdod tiesību aktus, kas attiecas uz tās pilsoņiem un rada īpašas tiesības, uz kurām tie var paļauties.
Eiropas Savienības misija ir organizēt attiecības starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un tajās dzīvojošiem cilvēkiem, balstoties uz solidaritātes principu.
Galvenie mērķi ir:
Attīstīt ekonomisko un sociālo progresu. (Vienotais tirgus tika izveidots 1993.gadā, vienota valūta tika ieviesta 1999.gadā).
Stabilizēt Eiropas Savienības stāvokli internacionālā skatījumā. (Ar Eiropas Savienības humanitārās palīdzības ne-savienības valstīm palīdzību, nodrošinot starptautisko drošības politiku, piedaloties lēmumu pieņemšanā starptautisko krīžu gadījumā, saglabājot un dibinot attiecības ar starptautiskām organizācijām).
Ieviest Eiropas pilsonību (Kas savukārt neaizvietos nacionālo pilsonību, bet gan papildinās to un būs saskaņota ar Eiropas pilsoņu civilām un politiskām tiesībām).
Radīt brīvības, drošības un taisnības reģionu (Brīvību, kas saistīta ne tikai ar tirdzniecību un starptautiskā tirgus operācijām, bet arī ar cilvēku brīvu pārvietošanos ).
Radīt un veidot uz stabilas Eiropas Savienības likumdošanas pamata (Visa likumdošana ir adoptēta ar Eiropas institūcijām).

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register