Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:521722
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.12.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  ES Phare programma    4
2.  ES ISPA programma    6
3.  ES Sapard programma    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikumi    12
Extract

Latvijas integrācija Eiropas Savienībā ir viena no svarīgākajām šodienas Latvijas prioritātēm. Pēdējos gados valsts administrācijā, likumdošanas sakārtošanas jomā, arī uzņēmējdarbībā notikušas būtiskas izmaiņas, lai tuvinātos Eiropas Savienības standartu līmenim.
Mums jāapzinās, ka ES kandidātvalstīm sniegtās finanšu palīdzības uzdevums nav vienīgi sociālo un ekonomisko apstākļu izlīdzināšana vai infrastruktūras sakārtošana kandidātvalstīs. Drošāk varam sagaidīt to, ka tieši pēc iestāšanās ES Latvija saņems būtisku ekonomikas attīstībai un izlīdzināšanai domātu finansējumu ar mērķi sekmēt tās dzīves līmeņa tuvināšanos ES dalībvalstu attīstības vidējiem rādītājiem
Sākot ar 2000. gada 1. janvāri, papildus Phare programmas atbalstam kandidātvalstīm dota iespēja saņemt pirmspievienošanās palīdzību no pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem ISPA un SAPARD. Pasākumi, kas tiks finansēti no šiem līdzekļiem, ir iestrādāti Pievienošanās partnerības dokumentos, ko paraksta katra kandidātvalsts un Eiropas Komisija un kas kalpos kā vienots ES finanšu atbalsta koordinēšanas dokuments. Bet pēc valsts iestāšanās ES tā zaudēs tiesības saņemt palīdzību no pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem.
Darba mērķis:
Izpētīt literatūru par ES pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem un apkopot vissvarīgāko informāciju šajā darbā.
Darba uzdevumi:
1.Iepazīties ar literatūru par ES pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem, izmantojot vairākus literatūras avotus;
2.Apkopot atrasto informāciju un pasniegt to vienkāršotā veidā.

1.ES Phare programma

ES Phare programma ir galvenais Eiropas Savienības finansiālās un tehniskās sadarbības finanšu instruments ar Centrālās un Austrumeiropas valstīm. ES Phare programma izveidota 1989.gadā, un tās sākotnējais mērķis bija sniegt atbalstu Polijai un Ungārijai ekonomiskās pārejas periodā. No tā arī radies nosaukums Phare, kas ir pirmo burtu salikums no angliskā nosaukuma “Poland, Hungary Aid for the Reconstruction of the Economy” (Palīdzība Polijas un Ungārijas ekonomikas atjaunošanai). Tagad ES Phare programma darbojas ne tikai šajās divās Eiropas Savienības kandidātvalstīs, bet kopā trīspadsmit partnervalstīs.
3.Latvijas sadarbība ar ES aizsākās 1991. gadā, kad starp Eiropas Komisiju un Latvijas valdību tika parakstīts pirmais līgums par ES Phare programmas finansiālā atbalsta saņemšanu, uz kā pamata Latvija līdz šim brīdim saņem palīdzību ES Phare programmas ietvaros. Pēc Eiropas līguma parakstīšanas 1995. gadā un Latvijas pieteikuma uzņemšanai ES iesniegšanas, šī sadarbība ieguva jaunas izpausmes formas, lai veicinātu Latvijas ātrāku integrēšanos Eiropas Savienībā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register