Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:715285
 
Evaluation:
Published: 13.11.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ievads
Mūsdienās tēma par ekoloģiskajiem un bioloģiskajiem produktiem arvien aktualizējas, jo pašreiz veikalā atrodamo produktu izcelsme bieži vien ir nezināma, pircējs nezin, kā ticis ražots vai audzēts produkts, kādas vielas tika pielietotas procesā un vai tas nav kaitīgi cilvēka veselībai. Risks cilvēka veselībai rodas tanī brīdī, kad ražotājs, vēlēdamies paaugstināt ražošanas apjomu un stimulēt peļņas pieaugumu, produkta ražošanu mākslīgi paātrina vai, piemēram, ar ķīmiskām vielām palīdz produktu saglabāt ilgāk svaigu. Tas novērojams lauksaimniecības darbībā, kad dažādu dārzeņu augšanu stimulē ar speciāliem preparātiem, sāk parādīties arī ģenētiskā modifikācija. Tas pats attiecas arī uz mājlopu audzēšanu, kad, piemēram, kaušanai vista ir derīga jau uz pusi īsākā laika periodā – ražotājs iztērē mazāk laika, ražojot vairāk. Arī visi augļi, kas tiek importēti no Eiropas Savienības valstīm, Āfrikas, ASV un citām Latvijai tālām valstīm, satur lielu ķimikāliju daudzumu, kas tiek pielietots, lai veicinātu augļa nogatavošanos ceļā vai saglabātu tā svaigumu. Tieši tāpēc ir stingri ieteicams pirms importēto augļu un dārzeņu lietošanas uzturā, tos kārtīgi mazgāt tekošā ūdenī.
Cilvēki, kuriem parādās problēmas ar veselību, precīzāk, gremošanas trakta problēmas, liekais svars u.tml., arvien nopietnāk sāk interesēties par ekoloģiski tīriem produktiem un to lietošanu uzturā. Tieši Latvijā šī tēma ir populāra, jo ēdot ekoloģiskus un bioloģiskus produktus, mēs neapzināti atbalstam vietējos latviešu zemniekus, kuri jau paaudzēs ražo tīru partiku, nelietojot nekādas palīgvielas, vienkārši par tādām nezinot. Ekoloģiski tīru pārtiku, es, piemēram, dabūnu ēst laukos, kur mūsu vecmātes un vectēvi jau no agras bērnības kartupeļus, bietes, kāpostus, burkānus un daudzus citus uzturā nepieciešamus dārzeņus paši audzē papildus nelietojot neko lieku. Tur pat netiek lietos pirkts mēslojums, viss tiek iegūts dabīgi – no mājlopiem un komposta kaudzēm, kur savukārt netiek mests nekas nedabīgs vai ievests. Sanāk tāds kā noslēgtais veselīgais loks.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register