Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:314601
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.06.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  Procesa apraksts    4
2.  Sprāgstvielas    5
3.  Ēkas sabrukšanas veidi    8
4.  3D modeļa pielietošanas piemērs    9
5.  Būvgružu otrreizēja pārstrāde    10
6.  Normatīvie akti    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Extract

Parasti pēc otrreizējas pārstrādes materiālus var izmantot ceļu būvniecībā, kā rupjo pildvielu betonam, kā biomasu, metālu un koku var pārveidot jaunā produktā. Akmeni var izmantot kā ADC (Alternative Daily Cover), t.i. kā segmateriālu izgāztuvēm. Tas ir nepieciešams, lai smaka neizplatītos, kā arī lai žurkām, putniem un citiem dzīvniekiem būtu grūtāk piekļūt atkritumiem.
Tā kā betons mūsdienās ir viens no populārākajiem būvniecības materiāliem, tad tā pārstrāde tiks apskatīta sīkāk.
Agrāk kā jebkurš atkritums arī betons tika nogādāts uz izgāztuvi līdz tam brīdim, kad radās ideja, ka betons var pildīt šķembu funkciju dažādos kompozītmateriālos, turklāt mazinot to pašizmaksu. Ir iespējams ietaupīt gan tāpēc, ka otrreizējas pārstrādes materiāls ir lētāks par jauniegūto, gan arī tāpēc, ka materiāla drupināšana un šķirošana uz vietas ir lētākā nekā tā transportēšana un pārstrādāšana citviet.
Dzelzsbetona un betona pārstrādi veic ar ekskavatoriem, kuri aprīkoti ar hidrauliskajām šķērēm vai āmuriem. Šādā veidā pārstrādā betona un dzelzsbetona gabalus, kas lielāki par 50x50x50cm. Šajā procesā no betona atdala arī armatūru. To ir iespējams izdarīt, piemēram, ar magnētu un vēlāk izkausējot iegūt jaunu produktu. Kā tika minēts, ir iespējams pārstrādāt betonu ar stiegrojumu, taču tam ir jābūt tīram no koka, atkritumiem, papīra u.c. līdzīgiem materiāliem. Pēc šo sagatavošanas darbu veikšanas turpmākā pārstrāde tiek veikta ar drupinātāja palīdzību. Būvgružu drupināšanas iekārtas ražīgums ir atkarīgs no drupināmā materiāla un būvgružu pievešanas un šķembu aizvešanas intensitātes. Lielie drupinātāji var sasniegt ražīgumu 600 tonnas stundā. Parastie drupinātāji var sasniegt ražīgumu 150 tonnas stundā, kā arī šādiem drupinātājiem ir priekšrocība – tie var piekļūt šaurākām vietām. Šim procesam ir iespējams piesaistīt arī sijāšanas iekārtu, kas nodrošina sadrupinātā materiāla sijāšanu klientam vēlamajā frakcijā. Lielākos betona gabalus var vēlreiz izlaist cauri drupinātājam. Šķirošanai pielieto visdažādākās metodes, piemēram, roku darbu vai ūdens filtrāciju.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register