Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:924266
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.06.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Nespecifiska inhibēšana balstās uz enzīma aktivātātes samazināšanu fizikālu vai ķīmisku izmaiņu rezultātā, kas izraisa olbaltumvielu denaturāciju. Olbaltumvielu vielu denaturāciju izraisa arī specifiskie neatgriezeniskie enzīmu inhibitori.
Olbaltumvielu denaturāciju izraisa fizikālas un ķīmiskas izmaiņas:
1) Temperatūra - palielinoties temperatūrai, fermentu aktivitāte pieaug un reakcijas ātrums palielinās saskaņā ar vanٰt Hofa likumu, tas ir, paaugstinoties temperatūrai par 10oC, reakcijas ātrums pieaug 2-4 reizes. Temperatūrai paaugstinoties, fermenti denaturējas, tie pakāpeniski zaudē aktivitāti (inaktivējas) un reakcija tiek nomākta, līdz ar to reakcijas ātrums samazinās. Tādejādi vislielākā aktivitāte fermentiem parasti novērojama 40-45oC temperatūrā;
2) Reakcijas vides ietekme – enzīma aktivitāti kontrolē vides pH. Kataram fermentam ir noteikts vides pH intervāls, kurā tā aktivitāte ir vislielākā. Ja vides pH atrodas ārpus šī pH intervāla, fermenta aktīvajā centrā mainās lādēto grupu izvietojums, tiek sarautas esošās ūdeņraža saites un veidojas jaunas, kā arī izmainās solvatācijas veids. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register