Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:140795
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.12.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Aristoteļa izpratnē filozofija ir zināšanas, un to iegūšanas veids ir tīrais vērojums. Ar savu koncepciju Aristotelis pasvītroja zināšanu augsto vērtību. Tajā nav šaubu, par to, ka zināšanas varētu neatklāt patiesību. Kā liecina Aristoteļa dzīve un teorētiskā darbība, filozofiju viņš uzskatīja par iegūstamu zināšanu kopumu. Aristotelis bija racionālists (kā visa antīkā filozofija kopumā). Viņa koncepcijā filozofija bija cieši savienota ar zināšanu ieguvi. Aristoteļa koncepcijā filozofija bija ieguvusi šādas iezīmes: universāls skatījums, sistēmas veidošana, pasaules vērojums, praktiskā neieinteresētība, empīriska detalizācija, savienota ar racionālistisko domāšanas veidu.
Aristotelis uzskatāms par pirmo zinātnieku, kuram ētika jau ir atsevišķa zinātne, nodalījusies no filozofijas un daļēji arī no politikas. Viņš ir izstrādājis noteiktu ētikas jēdzienu sistēmu, kura izteikta vairāk vai mazāk precīzos un viennozīmīgos terminos. Ētika tiek piedēvēta arī Aristoteļa filozofiskajam darbam “Nikomaha ētika”, kura ir pati viengabalaina satura un izteiksmes ziņā pabeigtākā, bet ir arī atsevišķi patstāvīgi fragmenti (piemēra, visa V, VIII un IX grāmata). Ir arī daži atkārtojumi (trīsreiz iztirzāta bauda un par dvēseles uzbūvi runāts vairākas reizes). Iepazīstot šo darbu, praktiskās zinātnes viņa izpratnē ir zinātnes par darbību (praksi), ko veic par savu rīcību atbildīgs cilvēks.
Aristotelis savā “Nikomaha ētika” izmantoti citāti galvenokārt no pašiem pazīstamākajiem autoriem, tādiem kā Homērs, Teognīds, kā arī Hēsiods, Sofokls, Eiripīds. Visbiežāk kā citi - citēts Homērs.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1309814
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register