Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:446384
 
Evaluation:
Published: 20.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Manuprāt, etiķetei ir ļoti svarīga loma biznesā, jo cilvēku attiecību veidošanas pamatā ir uzvedība. Tā kā mana nākotne ir saistīta ar biznesu, es nolēmu apskatīt biznesa etiķeti.
Etiķete (fr. etiquette) – uzvedības noteikumu kopums, kas attiecas uz ārēji izpaustu attieksmi pret cilvēkiem: izturēšanās pret apkārtējiem, uzrunas un sasveicināšanās formas, uzvedības sabiedriskās vietās, manieres un apģērbs.
Etiķete ir sabiedrības ārējās kultūras sastāvdaļa. Tajā ietilpst tās sabiedrības ārējās kultūras prasības, kuras iegūst stingri reglamentēta ceremoniāla raksturu un kuru ievērošanā īpaša nozīme ir noteiktai uzvedības formai. Lai gan etiķete galu galā izsaka noteiktu morāles principu saturu, cilvēku cienīšanu, šķiru sabiedrībā tā parasti kļūst par nosacītu rituālu, tai ir tīri ārēja, no tikumiskā satura atrauta forma, stingri kanonizēts raksturs. Tā izpaužas sarežģītā detalizētu pieklājības noteikumu sistēmā, precīzi klasificē noteikumus, kā izturēties pret dažādu šķiru un kārtu pārstāvjiem, pret amatpersonām atbilstoši viņu rangam (kā kurš jāuzrunā, kā kurš jāgodā), noteikumus, kā izturēties dažādās aprindās (galma etiķete, diplomātiskā etiķete, „augtākās sabiedrības” etiķete utt.). Taču aiz stingras etiķetes ievērošanas var slēpties nelabvēlīga un necienīga izturēšanās pret cilvēkiem. Būtībā tā bieži ir sankcionēta liekulības forma cilvēku ikdienas savstarpējās attiecībās. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register