Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:456999
 
Evaluation:
Published: 25.04.2023.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Situācijas apraksts
Skābpiena produktu ražošanas pamatā ir ieraugs - mikroorganismu koncentrāts. lerauga darbību ietekmē
vairāki faktori:
• substrāts;
• pH;
• ierauga daudzums;
• ierauga veids: šķidrs, saldēts, liofilizēts;
• fermentācijas temperatūra. Katram ierauga veidam ir optimālā darbības temperatūra.
Veiksmīga ierauga darbība nosaka, kā norit fermentācija, kas savukārt ietekmē gan produkta ražu un
kvalitāti, gan ražošanas izmaksas. Pārāk ilgs fermentācijas process palielina izmaksas un samazina
produkta kvalitāti (nepiemērota garša, aromāts un tekstūra). Tāpēc ierauga optimālai funkcionēšanai
nepieciešams nodrošināt piemērotākos fermentācijas apstākļus. Fermentācijas intensitāti novērtē, nosakot
pH jeb titrējamo skābumu.
Darba uzdevums
Eksperimentāli noskaidrot, kā fermentācijas temperatūra ietekmē rauga aktivitāti, kura no izmantotajām
temperatūrām ir optimāla šī ierauga darbībai.
Hipotēze
Izmantojot temperatūras diapazonu, kas nav piemērots rauga darbībai, tā darbība palēninās.…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register