Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:496952
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Firewire vēsture    4
2.  Kas ir firewire?    7
3.  Kur pielieto firewire    9
4.  Firewire uzbuve    10
4.1.  Kabeļu un saspraudņu parametri    12
4.2.  Arbitāžas boss metode    14
5.  Kā firewire strādā    15
6.  Firewire salidzinasana ar usb    20
  Secinajumi    24
  Literaturas avoti    25
Extract

Tagad ir ļoti daudz datora lietotāju, kas grib ātru datu parraides interfeisu. Šādu iespēju mums piedava FireWire interfeiss. FireWire ir Apple kompanijas izstradātajs interfeis, kas domats masivu datu parraidei. Interfeiss tas ir funkciju kopa, kas nodrošina datu apmaiņu starp divām ierīcēm, divām lietojumprogrammām vai starp lietotāju un lietojumprogrammu. FireWire interfeis nosaka, kā pie datora būs pieslegtas pereferijas ierices. FireWire ir nopietni konkurenti USB, bet pagaidam šis standarts neparspēja FireWire.
FireWire interfeis ir aktuāls mūsdienas. Tās radas 1986 gada, ar mērki apvienot visus iepriekšejos jau eksistejošos datu parraides interfeisus, lai radītu vienu ļoti specīgu interfeisu, lai atvieglotu darbu lietotājem. FireWire tagad nemaksa dārgi un viņš ir brīvpiekļuves interfeisa standarts, kas ir neatkarīgs un nekam nepieder.
Darba mērķis: ir izpetīt un apkopot informāciju par FireWire interfeisa standartiem, uzbūvi, darbibas principa. Ka arī iegut un nostiprināt zinašanas.
Darba uzdevumi:
Izstudēt literatūru par FireWire interfeisu, to uzbūvi un darbības principu.
Izpetīt galvenos FireWire parametrus.
Salidzināt USB interfeisu ar FireWire interfeisu.
FireWire vēsture, izcelsme.
Pielietošanas mērķus.
IEEE 1394 vēsture (IEEE — Institute of Electrical and Electronic Engineers — Elektrotehnikas un elektronikas Inžinieru institūts, kurš nodarbojas pārsvara ar standartizāciju) tagad pazīstama, ka kompanija FireWire. Kompānija Sony deva priekšroku daudz interesantākam nosaukumam un izstrādāja patentu sava ražojuma nosaukumam iLink, nedaudz izmainot ražojuma - vada - konstrukciju. Ideja par atrdarbibas kopni dzima 1986. gadā Apple Computer kompanijas ietvaros, kad Microcomputer Standards Committee locekļi (Mikro kompjuteru standarta komiteja) gribēja apvienoties, lai apvienot jau eksistejušus tā laika Serial Bus kopnes. Jauna projekta galvena doma apvienot jau esošos pilnība neizstradatus IEEE 1014 VME, IEEE 1296 Multibus II, un IEEE 896 FutureBus+® kopņu veidus. Par viņu mērki kļuva universala iekšeja interfeisa I/O kopnes uzbuvešana, kura deretu ka darbam ar multimediju, ta arī ar pereferijas iericem. Ultra SCSI-1 interfeis varēja nodrošināt caurlaidibas sistēmu ar ātrumu 20 Mb/s, bet Apple izstradajums ļava uzlabot šo rezultātu divas ar pusi reizes, tas ir līdz 400 Mb/s. Tad Apple pieregistreja tirzdniecības marku «FireWire». Jau gadam pagajot, bija izlaista pirma specifekācija. Apple uzsaka interfeisa izplatīšanu tirgū, ka specigu un viegli pielietojamu lidzekli, ka pieslegšanas līdzekli videokameram, atrdarbibas printeriem, iekšeju cieto disku un citu ieriču. FireWire atbalsts lēni, bet pieauga. 1994 gadā. Apple un vairāk ka 40 vadošo kampaņu, kuri ražoja ierices domatas arī kompjuteru saistibai un kompjuterus, AMD, IBM, Lexmark, Microsoft, National Semiconductor, Philips, Seagate, Sony, Texas Instruments, Toshiba, apvienojas un piestradaja uz kopnes. Tagad ta ļauj pieslegt līdz 63 iericem, pietam nodrošinot karstu pieslēgšanu, barošanas padevi, kuru iespejams padot iericei un informācijas padevi no ierices uz ierici ieskaitot datoru. Šis standarts tika pieņemts oficiāli 1995 gadā 12 decembri. Ta piedzima originalais standarts IEEE 1394-1995.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register