Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:471355
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.05.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Reliģija un demogrāfiskā situācija    4
  Kultūras pamatorientācija    4
  Sasveicināšanās un iepazīšanās    4
  Valoda un biežāk lietotie vārdi    5
  Iepazīšanās būtība, laiks un veids    5
  Fiziskie kontakti sasveicinoties    5
  Komunikācijas veidi    6
  Balss tonis, skaļums un runas ātrums    6
  Žesti un sejas izteiksme    6
  Fiziskā vide un fiziskā teritorija    6
  Smaržas    7
  Acu kontakts    7
  Apģērbs    7
  Apģērba krāsa    7
  Apģērba stils    7
  Aksesuāri / Juvelierizstrādājumi / Kosmētika    8
  Francijas ēdieni    8
  Lātvijas kultūra    8
  Secinājumi    9
  Literatūra    10
Extract

Šajā darbā es aprakstu Francijas kultūru, jo tas ir pavisam sarežģīta un ļoti interesanta kultūra. Mūsu mērķis ir iepazināt cilvēkus ar Francijas kultūru, ar viņas reliģiju un demogrāfiju, ar viņas sasveicināšanu un iepazīšanu, ar viņas komunikācijas veidiem, ar ēdieniem un apģērbiem.
Francija ir lielākā valsts Rietumeiropā, un tas izskaidro dažas franču izturēšanās īpat­nības. Vispirms - tā atrodas gan Eiropas ziemeļu, gan dienvidu apgabalos; tas nozīmē, [1., 58.] ka franču kultūra veidojusies, saplūstot latīņu un Ziemeļeiropas tautu kultūrām. Tāpēc franču izturēšanās veidam raksturīgas jau vēsturiski izveidojušās pretrunas, un, ja mēģi­nāsiet franču raksturā atrast konsekvenci, jūs būsiet vīlušies. Piemēram, ja gribēsiet izcelt racionālas domas lomu, izrādīsies, ka franči var būt arī neparasti emocionāli; turpretī, ja uzsvērsiet franču augsto labklājības līmeni, jūs var ārkārtīgi pārsteigt viņu sadzīves apstākļi (piemēram, vidējais parīzieša dzīvokļa lielums); viņi ir individuālisma atbalstī­tāji, bet atkarīgi no citu (parasti - vecāku cilvēku) atzinīga vērtējuma; būdami spējīgi ātri pieņemt lēmumus, viņi tomēr atrodas struktūras un hierarhijas jūgā.
Sākotnēji Francijas teritorijā dzīvoja ķelti (ķeltu un gailu kultūras paliekas ir sagla­bājušās Bretaņā Francijas ziemeļos un citur), kurus pakļāva romieši. Pēc Romas kriša­nas Hlodvigs un Kārlis Lielais izveidoja Franku impēriju. Piecpadsmitajā gadsimtā, novājinoties Svētās Romas impērijai, feodālā Francija sasniedza savas attīstības virsotni un kļuva par vienu no pasaules varenākajām monarhijām, kas tika gāzta 1789. gada Lielās franču revolūcijas laikā. Kopš tā laika Francija (un daudzējādā ziņā arī visa pār­ējā pasaule) pūlas pārvarēt šī notikuma izraisītā šoka sekas. Revolūcija likvidēja tūkstoš gadu ilgušo režīmu, tā atskanēja kā kapa zvans monarhijām visā Eiropā un lika pamatu konstitucionālām un tautas pārstāvniecības valdībām daudzās pasaules valstīs. Francijā šis notikums ievadīja procesu, kura rezultātā izveidojās Napoleona impērija, izraisījās vairākas mazāka mēroga revolūcijas, cīņa par demokrātiju caurstrāvoja vairākas kon­stitūcijas (republiques - Francijā), divus pasaules karus un pašreizējo Piekto republiku (pirmā nodibinājās pēc Lielās franču revolūcijas), kas vēl mūsdienās pūlas atrisināt fun­damentālo franču jautājumu, kurš pirmoreiz izskanēja 1789. gada lielajā kataklizmā: cik lielā mērā valdībai jāgādā par savu tautu? [1., 59.]…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register