Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:917935
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.11.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Francija ir teritoriāli lielākā Rietumeiropas valsts. Tai pieder arī Korsikā un vairākas nelielas salas Vidusjūrā, 10 aizjūras teritorijas un departamenti Āfrikā, Okeānijā un Centrālamerikā. Francijā ir demogrāfiska valsts iekārta, attīstīta saimniecība.
Dabas apstākļi : Pusi no Francijas teritorijas aizņem Z un R daļas līdzenumi un zemienes, 1/6 – vidusdaļas paugurainās augstienes, bet DA un DR Francijā iestiepjas Pireneju un Alpu kalni. Klimats ir piemērots dažādu siltummīlošu lauksaimniecības kultūru audzēšanai. Visauglīgākās ir centrālās daļas augsnes, kas veidojušās uz senajiem lavas laukiem. Tikai 1/4 valsts teritorijas ir klāta ar mežu. Vogēzu, Juras un Alpu kalnos ir galvenie koksnes ieguves rajoni. Retmeži un mūžzaļo krūmāju audzes gandrīz pilnībā ir izcirstas, lai ierīkotu augļu dārzus, citrusu un olīvkoku birzis vai vīnogu plantācijas. Alpīnās pļavas ir ganības aitām. Tā kā daudzas Francijas ainavas ir izmainītas, liela uzmanība tiek pievērsta dabas aizsardzības programmu īstenošanai.
Derīgie izrakteņi : Francijā ir bagātīgi derīgo izrakteņu krājumi. Lotringas apgabalā ir lielākais dzelzs rūdas baseins, vārāmā sāls un kālija sāļu iegulas. Vidus Francijā ir akmeņogļu, urāna rūdu, zelta un citu krāsaino metāla rūdu atradnes, DA pierobežā boksīti, D neliela dabasgāzes province.
Enerģētika : Enerģētisko bāzi veido galvenokārt akmeņogles un upju hidroenerģija, tādēļ nopietni tiek attīstīta atomenerģētika. Vēl ir arī vēja enerģija, paisuma un bēguma enerģija.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1151221
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register