Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:713925
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.06.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Pasaulē pirmajā kino seansā, kas notika 1895.gada 28.decembrī, brāļi Luī un Ogists Limjēri Parīzes kafejnīcā “Grand cafē” 33 skatītājiem demonstrēja 20 min. īsmetrāžas filmu programmu: reportāžas Strādnieku iznākšana no fabrikas ,Vilciena pienākšana Sjotas stacijā, komēdijas žanrā risinātu sižetu Aplietais laistītājs ar aktierspēles elementiem, skatu filmu Jūra. Ar šo seansu aizsākās ne vien franču, bet arī pasaules kino vēsture. Luī Limjērs apkopoja savu priekšteču – Ž. Diboska, E.Ž. Marē, Ž. Demenī, E.Reno sasniegumus kino tehnikas izveidē, viens no pirmajiem saskatīja kino lielās iespējas kultūras dzīvē un notikumu dokumentēšanā un organizēja kino hronikas uzņemšanu dažādās valstīs, taču pats savu izgudrojumu uzskatīja par nekomerciālu un neparedzēja tam nākotni.
Luī Limjērs (Lumiere)(1864.gada 5.oktobris – 1948.gada 6.jūnijs) ir franču režisors, kurš kopā ar brāli Ogistu Limjēru izgudroja projekcijas aparātu un uzņemšanas kameru (patents 1895), viens no pasaules kinematogrāfijas radītājiem. Limjēra operatori dažādās zemēs uzņēma nelielas hronikas, kuras pēc tam demonstrēja visā pasaulē. Pavisam uzņēmis apmēram 40 filmu. No 1898.gada Limjērs pievērsās galvenokārt kino aparātu ražošanai. Francijā ir nodibināta L.Limjēna prēmija, ko ik gadu piešķīra labākajai dokumentālajai filmai.
Ievērojama nozīme filmēšanas tehnikas attīstībā un kino kā mākslas radīšanā bija Ž. Meljesam, kas nodibināja vienu no pirmajām kino studijām pasaulē un ar savu darbību aizsāka režisora profesiju kinematogrāfijā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1113366
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register