Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:627140
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Šajā darbā es vēlos aprakstīt un arī labāk izprast Šleiermahera domas un viedokli par daudzām kristietībā aktuālām un ļoti nozīmīgām lietām un tēmām, tādām kā, piemēram, idejas par Dievu, par grēku, par glābšanu, u.c. Pieskaršos arī jautājumiem par kristietību saistībā ar jūdaismu tādā gaismā, kādā to aplūkoja Šleiermahers. Daudzi no viņa uzskatiem man nešķiet pieņemami, tomēr šajā darbā centīšos atspoguļot Šleiermahera uzskatus, kā viņš tos pamatoja, kā arī centīšos pamatot savu viedokli, ja tas nesakritīs ar viņa pausto domu un mācību. Vietām šajā darbā es centīšos salīdzināt Šleiermahera teoloģiju un uzskatus ar Jaunajā Derībā paustajiem uzskatiem un mācību.
Mūsdienās F. Šleiermahera absolūti noteicošā loma Protestantiskās Baznīcas teoloģijā un dogmatikā pamazām ir mazinājusies, bet viņa darbi 18. gadsimta beigās pavēra jaunu skatījumu ne tikai teoloģijā vispār, bet vēl vairāk tieši reliģijas zinātniskā interpretācijā un sistematizēšanā. Tomēr Šleiermahera domas un mācību var pilnībā izprast tikai skatoties caur viņa biogrāfijas prizmu. Katrs viņa dzīves posms vēlāk atstāj spilgtas pēdas viņa paustajā teoloģiskajā mācībā.
Raksturojot viņa mācību par reliģiju, var teikt, ka viņš reliģiju novietoja visas cilvēces centrā. Kā morālists viņš noraidīja ideju par brīvu pašnoteikšanos. Lielu lomu viņa teoloģijā spēlē arī “pilnīgās atkarības jūtas”, kas izsaka katras cilvēciskās būtnes nesaraujamās saites ar Radītāju; tiek parādīts, kā cilvēks pilnībā ir atkarīgs no Dieva. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register