Šādu tēmu es izvēlējos tāpēc, ka mani interesē, cik droša ir pārtika, ko ikdienā lietojam un vai, arvien biežāk sastopamā, modificētā pārtika nav bumba ar laika degli.
Dažādi pētījumi rāda, ka ar modificētu pārtiku mēs mūsdienās sastopamies arvien biežāk, vēlos izpētīt, cik aktuāli Latvijā ir ģenētiski modificēti (ĢM) produkti. Tāpēc mana darba nosaukums ir „ Ģenētiski modificētu produktu ienākšana Latvijā”.
Centīšos noskaidrot zinātnieku viedokli, kādi noteikumi nosaka ĢM pārtikas izplatību Latvijā.
Tātad mana darba mērķis ir noskaidrot ĢM pārtikas reglamentējošo likumdošanu, kontroli, izplatību Latvijā un jauniešu zināšanas par to.
Tātad mana darba uzdevumi ir:
1)Iepazīties ar ĢM pārtikas produktu
a)izcelsmi
b)likumdošanu
c)viedokļu dažādību
d)nepieciešamību
e)izplatību Latvijā
2)Noskaidrot jauniešu informētību par ĢM produktiem un to izplatību
3)Izdarīt secinājumus par ĢM produktu aktualitāti Latvijā
Darba sākumā uzstādīju hipotēzi:
Latvijā ir pieejami ĢM produkti un to ienākšana lēnām notiek.
Veicot darbu, tiks izmantotas šādas pētniecības metodes: literatūras analīze, intervijas un datu vākšana un apstrāde.…