Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:271094
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.12.2004.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Manas ģimenes ienākumi ir vienādi ar izdevumiem, tātad budžets ir sabalansēts.
Manas ģimenes budžeta galvenais ieņēmumu avots ir ieņēmumi no darba- darba algas, avansi. Tie nodrošina 83% - 230 ls, no visiem budžeta ieņēmumiem. No pārējiem ieņēmumiem 5,2%- 14,50 ls, nodrošina ieņēmumi no sociāliem fondiem- bērnu pabalsti, stipendija. Un 12,4%- 35 ls, nodrošina citi ienākumi- dāvanas, piestrādājums.
Protams ir arī izdevumi, kuri sastāda 279 ls. Lielākā daļa naudas ir izterēta uz pārtiku- 21,3%. Liela naudas daļa aiziet uz komunāliem maksājumiem (19,7%) un uz ilglietošanas precēm.
Manas ģimenes izdevumi ir ļoti maināmi. Tie ir atkarīgi no manas ģimenes locekļu vajadzībām un interesēm. Katru mēnesi mēs netērējām vienādu naudas summu uz pārtiku. Svētkos izdevumi uz pārtiku ir lielāki, jo tiek uzklāti galdi. Komunālie maksājumi vinmēr ir lielāki ziemā, jo tiek pieslēgta apkure, par ir kuru ir jāmaksā apmēram 25 ls,-mēnesī. Bet vasarā tādu izdevumi vispār nav un komunālie maksājumi sasņiedz tikai 30 ls,-. Izdevumi uz apģērbu un uz apaviem ir mazāki vasarā, jo vasaras apģērbs parasti maksā mazāk- nav jāpērk dārgus kažokus, cepures un džemperus. Ilglietošanas preces mana ģimene pērk reti, bet ja pērk tas izmaksā dārgi.Dārgu ilglietošanas preci pērkam kredītā vai nu maksājam uzreiz, ja izkrāta nauda. Bet ja ir tādas preces kā printeris, fēns, lampa, elektriskā tējkanna utt., tad protam tos pērkam uzreiz, jo tās nemaksā dārgi. Manā ģimenē ir trīs sieviešu dzimtas locekļa, tātad katru mēnesi tiek tērēta nauda uz frizētavu, skaistuma saloniem, būtībā uz skaistumu. Transporta un sakaru izdevumi katru mēnesi ir gandrīz vienādi, bet medicīnas izdevumi nav katru mēnesi. Būtībā daudz naudas uz medicīnu tiek tērēti slimošanas sezonos- rudenī un ziemā, jo tiek pērktas daudz zāļu. Mācību gada sākumā- septembrī, daudz naudas patērējas uz burtnīcām un grāmatām. Katru mēnesi mana ģimene kaut vienu reizi atpūšas kaifeinicā vai kādā pasākumā visi kopā. Bet es ar savu māsu dauz izklaidējamies dažadās vietās, un uz to aiziet liela nauda. Ir tādi gadījumi , kad tiek aizdota nauda.
Ienākumi arī nav vienādi katru mēnesi. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1141799
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register