Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:281387
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.11.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

Vispārēji, itāļu sievietes tiek mudinātas būt neatkarīgām un drosmīgām jau no mazotnes. Tomēr itāļu kultūra turpina nēsāt seksisma apakštoņus. Stereotipi, kas attēlo sievietes kā skaistas un negudras, Itālijā ir diezgan populāri (3.). Kā vērtē paši itāļi- attieksme mainās, bet tās joprojām var radīt grūtības sieviešu karjeras attīstībai, jo sievietes var neuztvert nopietni (3.). Darba vietā sievietes saskaras arī ar citām problēmām, piemēram, zemākām algām un priekšroka tiek dota vīriešiem dažās nozarēs (3.). Secinot var piebilst, ka lai gan vīriešiem un sievietēm ir vienlīdzīgas tiesības tiesību aktos, stereotipu dēļ sabiedrībā joprojām pārsvarā dominē vīrieši.
Apskatot tieši sieviešu lomu ģimenē, pēc statistikas datiem redzams, ka viena desmitā daļa no sievietēm Itālija, kas pirmo reizi kļūst par mātēm, ir 35 un vairāk gadus vecas [EUROSTAT, 2014] (2.)., (8). Augstā šāda vecuma sieviešu proporcija liek aizdomāties par to, vai viņas turpmāk izvēlēsies dzemdēt vēl kādu bērnu, kas ir īpaši nozīmīgi, vērtējot zemo dzimstības līmeni valsts mērogā (2.).
Secinot, var piebilst, ka Itālijā ir ļoti aktuālas ģimenes, kurās dzīvo vairākas paaudzes, tāpat, kā tas ir bijis Latvijā pirms krietna laika. Taču pēc darba autores domām, šādu izvēli itāļi ir izdarījuši nevis savas vēlmes dēļ vai kultūras aspektu vadīti, bet gan ekonomiskā sloga dēļ. Autores prāt, tas varētu kalpot par iemeslu kādēļ Itālijā ir viens no zemākajiem dzimstības rādītājiem Eiropā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register