Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:325990
 
Evaluation:
Published: 11.03.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Grāmatas autors: Alberts Bels
Grāmatas nosaukums: CILVĒKI LAIVĀS(romāns).
Izdevniecība: Zvaigzne ABC, 1996. gads un 160 lpp.
Grāmata izdota Rīgā.
Ilustrators: A. Lansberga
Citāts vai galvenā doma: Tā nav vēsturiski apliecināta grāmata, bet gan brīva fantāzija par kuršu tēmu.
“Smilšu kalns nevar iznīcināt cilvēku. Cilvēku nevar noliegt pasaules trulums un aklums. Pret cilvēka spēku mirst vardarbība, mirst meli un naids. Cilvēks ir pats savs spēks. Avots un zvaigzne. Nav cita universuma kā vien cilvēks!”
(A.Bels.)
Nedaudz par autoru: Alberts Bels dzimis 1938. Gadā Ropažu pagastā. Beidzis Ropažu pamatskolu. Viņš dzīvē bija izgājis ceļu, kas redzami atšķīrās no viņa amatubrāļu likteņiem. Viņš ir bijis pat noliktavas pārzinis, rasētājs, sporta instruktors, mīms, zīmētājs. Viņš ir mācijies Maskavas Cirka mākslas skolā, pēc šīm darba gaitām – Augstākajos Scenāristu kursos Maskavā. Vidusskolu A. Bels ir pabeidzis neklātienē Rīgā. Viņš ir izdevis 3 stāstu grāmatas un 10 romānus. A.Bels bija pazīstams arī kā Jānis Cīrulis.
Tēmas par kurām runā autors: Autors runā par mīlestību. Tā risinājās starp Helēnu un Jonatanu. Bet autors vēlas pastāstīt to, kāda tumsonība var valdīt cilvēkos, kas noved līdz veselas pilsētas aprakšanai. Un šis skolotājs ir kā gaismas stars, bet viņš neko nevar viens izdarīt un meklē sev palīgus, bet pilsēta nespēj būt vienota un vienoties, kas arī skolotāju sabrucina. Autors vēlas pastāstīt, ka cilvēkiem ir jābūt vienotiem. Viņš arī stāsta par to kā kuršu valoda tiek apspiesta un lemta iznīcībai. Ka tas pat bija noziegums, ja tev mājās bija burtnīca kuršu valodā.
Tēlu sistēma:
Galvenie varoņi:
Kuronis- skolotājs un cilvēks,kas cīnijās par pilsētas izglābšanu no kalna. Viņš bija ļoti gudrs un izglītots cilvēks. Viņa stāvs bija stalts un gaita vingra. Garāks par vidēju augumu, plecīgs, gaišu, mierīgu seju un nokarenām ūsām.
Jonatans- Stefana dēls, kurš iemīlējās Helēnā un ļoti viņu mīlēja, kā jau tēvs arī Jonatans bija laivu būvētājs, viņš nekad nebija saslimis un nezināja pat kas ir zobu sāpes. Viņam bija zilas acis un gaiši mati. Viņš bija 18 gadus vecs. Viņš arī bija ļoti izturīgs. Helēnai viņš šķita tāds mazliet neaptēsts. Jonatanam nepatika Hohdrāts, jo Hohdrātam patika Helēna. Jonatans vienreiz pat sadeva Hohdrātam.
Helēna- skolotāja Kuroņa meita. Melnkrantē viņas tēls bija kā izglītota un kārtīga meita.Viņas mati bija sprogaini. Helēna agri iemācijās staigāt. Viņa prata daudzas svešvalodas. Viņai bija 16 gadi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register