Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:660161
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.12.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  IEVADS    3
2.  KOPSAVILKUMS    4
3.  PAMATDAĻA    5
3.1.  UZŅĒMUMA VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    5
3.2.  UZŅĒMUMA ORGANIZATORISKAIS RAKSTUROJUMS (VADĪBA, PERSONĀLS)    6
3.3.  PREČU RAKSTUROJUMS    8
3.4.  TIRGUS ANALĪZE    9
3.5.  MĀRKETINGA STRATĒĢIJA    10
3.6.  RISKI, TO MAZINĀŠANAS IESPĒJAS    12
3.7.  PROBLĒMSITUĀCIJAS RAKSTUROJUMS    13
3.8.  PROBLĒMSITUĀCIJAS RISINĀJUMA ORGANIZATORISKAIS PLĀNS    13
3.8.1.  Darba resursu piesaistes un noslodzes plāns    13
3.8.2.  Materiālo resursu piesaistes plāns    14
3.8.3.  Plānoto darbu izpildes kalendārais grafiks    14
3.9.  PROBLĒMSITUĀCIJAS RISINĀJUMA FINANŠU PLĀNS    14
3.9.1.  Naudas plūsmas plāns    15
3.9.2.  Peļņas vai zaudējumu plāns    17
3.9.3.  Kritiskā (bezzaudējuma) punkta analīze aprēķinu un grafiskā veida    18
3.9.4.  Likviditātes un rentabilitātes aprēķini    18
3.9.5.  Bilance    19
4.  NOBEIGUMS (SECINĀJUMI – IETEIKUMI)    20
5.  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    20
Extract

1 Ievads
Dotais studijas darbs tika izstrādāts „Uzņēmējdarbības plānošana” mācību priekšmeta ietvaros. Darbs uzrakstīts latviešu valodā. Darba apjoms ir 20 lappušu, tai skaitā 2 attēli un 7 tabulas.
Darba uzrakstīšanas mērķis ir saprast uzņēmējdarbības plānošanas nozīme un iemācīties pielāgot mācības priekšmetā „Uzņēmējdarbības plānošana” iegūtas zināšanas praktiskajā dzīvē.
Saskaņā ar MK 21.10.2003. Nr. 585 “Noteikumiem par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” uzņēmumam ir pienākums veidot savu uzņēmuma uzskaites politiku grāmatvedības kārtošanas un organizēšanas, kā arī finanšu pārskatu sastādīšanas jomā. Tādējādi pēc uzņēmuma dibināšanās pirmais uzņēmuma dokuments ir uzskaites un grāmatvedības sistēmas plāns. Tas ir uzņēmuma vadības darba instruments lai organizētu finanšu uzskaite atbilstoši Latvijas Republikas normativājiem aktiem un efektivitāti vadītu ražošanas process, naudas plūsma.
Dotajā studijas darbā tiek risināta konkrēta uzņēmuma „Saulīte” problēma – uzskaites un grāmatvedības sistēmas plāna izstrādāšana. Studijas darba apjoma ierobežošanas dēļ netiek apskatīta kvalitātes vadības, personāla vadības sistēmas izstrādāšana. Tāpat netiek aprēķināta iespējama peļņa, kas varētu rasties plāna ievešanas rezultātā.
Sākumā tiek dotas vispārīgas ziņas par uzņēmumu, problēmas apraksts. Tālāk tiek izstrādāti organizatoriskais un finanšu plāni problēmas risinājumam. Par aprēķinu pamatiem tika ņemta 2007.gada bilance, tādēļ visi rādītāji attiecās uz 2007.gadu. Studiju darbā tiek analizēti tikai ar uzņēmuma vadības grāmatvedību saistītie rādītāji un nav vērtēta uzņēmuma ekonomiskā darbība kopumā.
Darba izstrādē tika izmantoti materiāli, kas satur nepieciešamo informāciju par uzņēmējdarbības plānošanu, uzņēmuma iekšējie vadības un grāmatvedības dokumenti (saskaņā ar doto Bibliogrāfisko sarakstu).

2 Kopsavilkums
Dotajā darbā tiek izstrādāts uzskaites un grāmatvedības sistēmas plāns konkrētā uzņēmumā “Saule”.
Uzņēmums “Saule” tika dibināts 1999.gadā kā gaļas pārstrādes uzņēmums. Uzņēmums nodarbojas ar vienu uzņēmējdarbības veidu – pastēšu ražotni. Darbinieku skaits nav liels un nemainīgs. Dokumentu veidu skaits, kas ir iesaistīts grāmatvedības dokumentu apgrozībā, ir mazs – pamatā tie bija pavadzīmes par izejvielu saņemšanu un gatavas produkcijas piegādi. Sakarā ar to uzskaites un grāmatvedības sistēmas izstrādei vispār nebija pievērsta uzmanība. Sākumā visu grāmatvedības darbu taisīja pats īpašnieks, bet ar laiku darba līguma pamata bija pieņemta grāmatvede. Grāmatvedības organizācija bija ļoti vienkārša. Grāmatvede kārtoja grāmatvedības žurnālus – orderus, aprēķināja algu un nodokļi, veda izejvielu uzskaite, sastādīja atskaites un gada pārskatus. Visi grāmatojumi vienlīdzīgi un atkārtojas. Ar laiku, mainoties ekonomiskajiem apstākļiem, rodas nestandarta situācijas grāmatvedības uzskaitē – avansa maksājumi, ražošanas telpas noma un remonts, palielinās atgrieztas produkcijas apjoms utc. Kā arī rodas liela problēma grāmatvedības dokumentu nodošanās – pieņemšanas procesā grāmatvežu maiņas gadījumā, jo nebija īsti skaidrs kādi dokumenti jānodod un pieņem. Nebija skaidrības kā vispār notiek grāmatvedības uzskaite, pēc kādas sistēmas un kādiem principiem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register