Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:956753
 
Evaluation:
Published: 29.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Hakeru un krakeru definēšana    3
  Hakeru vēsturiskais apskats    5
  Kā kļūt par hakeri    7
  Krakeru populārākie „panākumi”(1991.-2000.g.)    8
  Nobeigums    10
  Izmantotā literatūra    11
Extract

Ievads.

Es izvēlejos savam referātam tēmu – „ Hakeri un krakeri”. Šī darbā es gribu atrast būtiskakās atšķirības starp hakeriem un krakeriem. Galvenokārt, lielāko uzmanību es pievērsīšu, vēsturei, jeb citiem vārdiem tam, kā pārādījās hakeri; kā veidojas šis jēdziens; ar ko nodarbojas hakeri un kāda ir viņu atšķirība no krakeriem.
Principā, hakeri ir saistīti ar datoriem un Internetu, tāpēc arī, rakstot savu referātu, es nedaudz pievērsīšu savu uzmanību internetam un interneta veidošanai. Ja runāt tieši par hakeriem, kuru eksistēšana nav tik ilgstoša, apmēram 30 gadi, tik tikko parādījās pirmais tīkls, parādījās arī jaunie cilvēki, kuriem bija jaunas intereses un nolūki. Mēs varam nosaukt hakerus par īstiem programmētajiem, taču ļoti daudz cilvēku un pat izglītotie žurnālisti uzskata hakerus par sliktiem cilvēciņiem, pat noziedzniekiem, kuri veic destruktīvas darbības. Bet patiesībā tā nav, jo hakeri ir tie labi, kuri palīdz citiem cilvēkiem.
Lasot žurnālus, avīzes un pat staigājot pa saitēm tīklā mēs ļoti bieži satikamies ar rakstiem par to, ka vēl viens hakeris nolaupīja kaut kādu naudu caur internetu vai vēl kaut kas tam līdzīgs. Par hakeriem datorlietotāju vidū ir radies diezgan interesants uzskats. No vienas puses tie ir baumām tīti cilvēki, kurus daudzi uzskata par sava veida varoņiem. Šāds priekšstats ir radies no dažādām pa ausu galam saklausītām ziņām presē un televīzijā. Bieži vārds hakers tiek saistīts ar milzīgu naudas summu izlaupīšanu izmantojot datorus un tamlīdzīgām lietām. No otras puses, gandrīz katru cilvēku, kurš pasaka, ka ir spējīgs uzrakstīt vīrusu, vai kā citādi nobojāt datus uz datora nosauc par hakeri. Kur tad ir tā īstā patiesība? Cilvēki uzskata, ka hakeris ir gan labais džeks, kurš vienmēr palīdzēs tīklā, gan tas sliktais, kurš nolaupīja 10miljonus kaut kādā ASV bankā! Tieši tāpēc es gribēju noskaidrot kas ir hakeris, ar ko viņš nodarbojas un kā atšķiras no krakeriem.
Darba beigās es uzrakstīju dažus piemērus par to, ar ko tieši nodarbojas krakeri un es minēju vispopulārākās noziedzības 20.gadsimtā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register