Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:495020
 
Evaluation:
Published: 05.07.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Used
Extract

Izvēlējos rakstīt par šo tēmu, jo, manuprāt, homoseksualitāte vēl nav līdz galam izpētīta, īpaši jau Latvijā. Šeit nav bieži redzama homoseksuālisti, un varētu rasties doma, ka Latvijā tādu nav, tomēr statistika liecina, ka jebkurā sabiedrībā ir 8 – 10% homoseksuāli orientēti cilvēku. Sabiedrības attieksme lielā mērā nosaka geju un lezbiešu redzamību: neiecietības dēļ daudzi homoseksuālisti izvēlas slēpties. Patiesībā katrs cilvēks savā paziņu lokā varētu atrast kādu geju, lezbieti vai biseksuāli.
Ne par velti sabiedrībā pastāv tik daudz atšķirīgu viedokļu un uzskatu par homoseksualitāti. Vieni domā, ka tā ir iedzimta, citi, ka iegūta un to var mainīt, ja cilvēks pats grib, vēl citu, ka homoseksualitāte ir grēks. Arī attieksme pret to ir ļoti dažāda. Vieni pret homoseksualitāti attiecas kā pret normālu parādību un viņiem nav problēmu, ja to draugu vai ģimenes lokā ir homoseksuāļi. Citi atkal pret to attiecas visnotaļ pozitīvi, bet tikai tiktāl, cik tas neattiecas uz viņiem personīgi. Ja šāds cilvēks uzzina, ka viņa draugs vai vēl sliktāk kāds no viņa radiniekiem, īpaši tuviem radiem, ir homoseksuāli orientēts, viņam būs ļoti grūti tālāk kontaktēties ar šo personu, varbūt pat vispār novērsīsies. Citi ir pavisam negatīvi noskaņoti pret homoseksuāliem cilvēkiem, uzskata, ka viņi nav normāli un ar viņiem vispār nevar kontaktēties. Vēl citi uzskata, ka homoseksualitāte ir lipīga, šādi orientētas personas ir izvirtušas, bez gribasspēka un morāles, kas vēlas visus padarīt par homoseksuāļiem.
Pēc Baltijas Datu nama iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, tikai 63% atzīst, ka cilvēki ar homoseksuālu orientāciju ir līdztiesīga sabiedrības daļa, bet tikai 53% uzskata, ka diviem pieaugušiem homoseksuāli orientētiem cilvēkiem, kuriem ir pastāvīgas un ilgstošas attiecības, ir tiesības uz tiesisku atzīšanu.[12;20-21]
Ir interesanti, kāpēc sabiedrībā ir tik daudz dažādu uzskatu, tāpēc arī nolēmu izpētīt teorētisko materiālu par šo tēmu. Par homoseksualitātes cēloņiem interesējos jau agrāk, bet nekad vēl nebiju pievērsusies tieši teorētiskajam skaidrojumam.
Pastāv daudz homoseksualitātes skaidrojumu teorijas, daļu no tām izskatīšu savā kursa darbā, sākot jau no vēstures līdz pat mūsdienām. Savstarpēji salīdzināšu tās, meklēšu kopīgo un atšķirīgo šajās teorijās.
Kursa darba mērķis: izpētīt dažādas homoseksualitātes teorijas.
Kursa darba uzdevumi:
atrast atšķirīgo dažādās homoseksualitātes teorijās;
atrast kopīgo dažādās homoseksualitātes teorijās;
analizēt apskatītās teorijas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register