Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:559078
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.03.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Izmantotās metodes    4
2.  Salaspils pilsētas un tās dienvidaustrumu daļas raksturojums    5
3.  Rezultāti    7
  Izmantotā literatūra    15
Extract

Aptaujas un statistiskā analīze ir viens no informācijas gūšanas pamatveidiem par kādu interesējošu jautājumu. Lauka kursa „Cilvēka ģeogrāfijā” mērķis ir ar aptaujas palīdzību veikt apsekošanu Rīgā un Rīgas rajonā, lai iegūtie materiāli tiktu izmantoti Rīgas pilsētas attīstības plānošanā un aglomerācijas robežu noteikšanā.
Mērķa realizēšanai veicami vairāki uzdevumi:
1.Aptaujas vietas izvēle un raksturojums;
2.Interesējošā cilvēku loka aptauja;
3.Iegūto rezultātu apstrāde un analīze.
Lauka kursa „Cilvēka ģeogrāfijā” darba veikšanai tika izmantotas vairākas metodes. Informācijas iegūšanas pamatmetode bija intervijas un aptaujas, bet aptauju vietas raksturojumam tika izmantota literatūras analīze un personīgie iespaidi.
Anketas un iegūtie rezultāti vizualizēti grafiku veidā un analizēti izmantojot programmu MS Excel, īpašu uzmanību pievēršot funkcijai Tools/Data analysis/Histogram.
Pilsētas tiesības kopš 1993.gada. Salaspils pilsētas platība ir 12 km2, lauku teritorijas platība 115 km2. Iedzīvotāju skaits: 19409 (1997.g.), kopā ar lauku teritoriju - 20430 iedz. Latvieši 41,3%, krievi 42,2%, baltkrievi 7,5%, ukraiņi 3,9%, poļi 2,0%, lietuvieši 1,2%.
Salaspils ir viena no senākajām apdzīvotajām vietām Latvijā. Arheoloģiskie izrakumi, kas veikti no 1964. līdz 1975.gadam (Rīgas HES celtniecības laikā), atklāj senas apmetnes, kapa vietas un pilskalnus, kas norāda uz blīvu teritorijas apdzīvojumu. Sala un Daugavas krasts bija apdzīvoti jau p.m.ē. – pirms 11 tūkstošiem gadu apmetni šeit izveidoja ziemeļbriežu mednieki. Šajā teritorijā Daugavas labajā krastā atklāta senākā pašlaik zināmā Latvijas pirmiedzīvotāju apmetne – Salaspils Laukskola. Saskaņā ar arheoloģiskajiem pētījumiem X-XIV gadsimtos te atradusies lībiešu un baltu cilšu apmetne ar blīvi izvietotām koka ēkām. Par to liecina atrastās dārgās un greznās rotaslietas, mājsaimniecības piederumi un celtņu paliekas (http://www.salaspils.lv).
Salaspils pilsēta atrodas Daugavas labajā krastā pie Rīgas HES ūdenskrātuves. To aptver lauku teritorija, kas robežojas ar Ogres rajonu Ikšķiles pilsētas lauku teritoriju austrumos, ar Rīgu rietumos un ietver Rīgas HES ūdenskrātuves lejasdaļu un Doles salu. Daugavas pretējā krastā ir Ķekavas Daugmales pagasts. Rietumos un ziemeļu pusē lauku teritorija robežojas ar Stopiņu pagastu, ziemeļaustrumos – ar Ropažu pagastu.
Dienviddaļā Salaspili šķērso Rīgas – Krustpils dzelzceļa līnija, bet ziemeļos (izņemot Sauriešu apkaimi) lauku teritorijas robeža iet pa Rīgas – Ērgļu dzelzceļa līniju (Acones un Cekules staciju). Cauri Salaspilij iet autoceļš A6, Rīgas apvedceļš A4, A5 (VIA Baltica posmi) autoceļš P5 Ulbroka – Ogre. …

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1181156
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register