Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:512334
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.05.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Domrakstā neanalizēšu vienkāršus Imanta Ziedoņa dzejoļus, bet īpašu to formu – trioletas. Pastāstīšu gan, kas ir Ziedoņa trioletas no saturiskā viedokļa, ieskicējot galvenās tēmas tajā, gan arī to, kā trioletas ir būvētas no dzejas formas viedokļa. Par to, kā grāmata ir iedalīta nodaļās un par ko ir katra no tām.
Trioletas izdotas Ziedoņa jubilejas gadā, un man šie mazie dzejolīši patīk, jo tur tiek stāstīt par mūsdienu pasauli, par pasauli, kurā dzīvoju arī es. Tāpat man patīk arī tas, ka trioletās dzejnieks atklāj savus personīgos uzskatus, izjūtas. Ziedoņa trioletās ironiski, dzidri, precīzi raksturota dzejnieka dzīves pieredze.
Grāmatas priekšvārdā Jānis Rokpelnis saka, ka trioletas ir kaut kas radniecīgs mūsu tautasdziesmām. Tajās ir stingra struktūra, lakonisms, dzīvīgs spēles prieks, spēja ietvert visraibāko saturu. No kompozīcijas viedokļa interesanti, ka pirmā un otrā rindiņa vienā trioletā ir atkārtota divas vai trīs reizes, tomēr šī rindiņa vienmēr iekļaujas tekstā. Atskaņas trioletās ir ļoti daudz, bet tās ne vienmēr ir regulāras, tās varbūt gan katrā rindiņā, gan ik pēc divām, vietām viena skaņa parādās pat trīs rindiņās pēc kārtas. Es uzskatu, ka Ziedonis ar atskaņām it kā spēlējas, tādejādi izceļot svarīgāko domu. Vienā trioletā ir astoņas rindiņas. Manuprāt, tēlainie izteiksmes līdzekļi trioletās nav īpaši izplatīti, tomēr vietām var sastapt gan alegoriju, gan epitetus, gan metaforas, tomēr neviena no tām nav izteikta un nedominē visā krājumā. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1195813
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register