Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:903778
 
Evaluation:
Published: 15.04.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Cilvēkam, ja galvas smadzenēs tiek traucēta asins plūsma, iespējams skaidri novērot runas traucējumus – viņš nespēj izteikt vai atkārtot pat gluži vienkāršus teikumus. Pacients tāpat var jaukt vārdus vietām vai izmantot citus vārdus vajadzīgo vietā. Viena roka vai kāja var kļūt izteikti vāja, nejutīga, paralizēta. Ja insults noticis vienā smadzeņu pusē, tad vājums visticamāk tiks novērots otrā. Pacel abas rokas uz sāniem ar plaukstām uz augšu un pamēģini noturēt desmit sekundes. Ja viena roka slīd uz leju, muskuļi nedarbojas kā nākas, un tas var liecināt par insultu.
Insults var izraisīt redzes dubultošanos, neskaidru, miglainu redzi vai redzes zudumu vienā acī. Šim simptomam nereti netiek pievērsta pienācīga vērība, jo tas ir mazāk izteikts nekā sejas muskuļu un ekstremitāšu vājums vai runas traucējumi. Insulta gadījumā pacients izjūt pēkšņu vājumu vienā sejas pusē. Cilvēkam jāmēģina pasmaidīt vai parādīt zobus – ja viena sejas puse paliek nekustīga, vērsies pie mediķiem. Tāpat jāpievērš uzmanība arī tam, vai lūpu vai acs kaktiņš nav noslīdējis uz leju.
Arī pēkšņi galvas reiboņi, slikta dūša vai nespēja noturēt līdzsvaru un pārvietoties var liecināt par insultu. Pacienti šo pazīmi mēdz maldīgi uzskatīt par vīrusu saslimšanu vai kādu citu kaiti. Sāpes nav uzskatāmas par tipisku insulta pazīmi, taču daļa pacientu tās izjūt.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register