Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:978258
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.11.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Not used
Extract

Mūsdienu pasaulē žurnālisti ir kļuvuši par sabiedriskās domas veidotājiem un iespaidotājiem. Žurnālisti ir starpnieki jaunumu un informācijas izplatīšanā visā pasaulē. Pateicoties žurnālistu ātrajam un efektīvajam darbam cilvēki uzzina to, kas notiek tuvu un tālu, Latvijā un ārzemēs. Žurnālisti ir aktīvi jaunās informācijas meklētāji. Viņi atrodas notikumu virpulī un cenšas atrast cilvēkus interesējošas tēmas. Lai atrastu materiālu rakstiem un pārraidēm, žurnālisti intervē cilvēkus, piedalās dažādās preses konferencēs, vāc materiālus no visiem iespējamiem oficiālajiem un neoficiālajiem avotiem. Daļa žurnālistu nodarbojas tikai ar jaunumu meklēšanu un rakstīšanu, otra daļa savukārt cenšas apskatīt tēmu dziļāk, pievienot komentārus un izcelt fonu. Ir žurnālisti, kas raksta par vispārējām tēmām, ir arī žurnālisti, kas ir specializējušies kādā šaurākā jomā, piemēram, ekonomikā, grāmatvedībā vai sportā. Žurnālista darbā var gan reizēm parādīties rutīna, bet šis darbs nekad nav garlaicīgs, jo vienmēr uzrodas kas jauns. Labi žurnālisti ir tautā pazīstami, cienīti un pat slaveni.
Lai noskaidrotu atbildes uz manis interesējošiem jautājumiem, cik daudzveidīgs un cienījams, vai gluži pretēji, cik nievājošs un rutinēts ir žurnālista darbs un par to, kas tad īsti ir jāmāk un kādam ir jābūt žurnālistam, es devos uz interviju ar radio SWH sporta žurnālistu, komentētāju un Latvijas Futbola Federācijas preses sekretāru xx.
Diskusijas par žurnālistikas lomu un žurnālistiem sabiedrībā turpinās. Ir sabiedrībā publika, kas nekad nav bijusi apmierināta ar žurnālistu darbu, kas domā, ka žurnālisti savu darbu neveic pietiekami labi. Vieni domā, ka lielai daļai žurnalistu ir sveši vārdi kā principialitāte un godīgums, ka žurnālistu profesijas būtība novirzās uz virspusējības, nenopietnības, maznozīmības pusi. Daļa sabiedrības domā, ka žurnālisti ir slinki, stulbi, pērkami, ka par labu naudu var jebkuru augstskolas beidzēju nostādīt muļķa lomā, bet naudelīgu blēdi pataisīt par apbrīnas objektu.utt. Savukārt ir gluži pretēji domājoši cilvēki, kas pauž viedokli, ka žurnālisti ir kompetenti savā jomā, ka bez tiem sabiedrība neuzzinātu mums interesējošu un aktuālu informāciju. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register